BAŞKANDAN TİYATROLAR GÜNÜ MESAJI

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Gölcük Belediyesi Tiyatro Topluluğu üyeleri olmak üzere, tiyatroya gönül veren tüm oyuncuları kutlayan Başkan Ellibeş, Tiyatro, bir yandan insan öykülerini yansıtırken, diğer yandan toplumun dilinin, kültürünün, duyarlılığının gelişmesine katkı sağladığı için eğitici bir işlev üstlenmektedir. İnsanlığa ait tüm duyguları içinde barındıran bir sanat olarak tiyatro, duyguları roller aracılığıyla toplumsal mesajlara dönüştüren, asırlardır güzel sanatların en ilgi çeken dallarından biridir.

Sahnenin tozunu yutan oyuncuları, o tozu hisseden izleyenleri ile anlatmak istediğini kimi zaman üzeri kapalı, kimi zaman ise tüm çıplaklığı ile acımasızca çarpan tiyatro; Kimi zaman ağlatan, kimi zaman güldüren ama her seferinde düşündüren ve şüphesiz ki bizi bize anlatan sanat dallarının emek, çaba sarf edilen en önemlilerindendir.

Yüzyıllardır Anadolu insanının değer verdiği sanat dallarının başında gelen Türk Tiyatrosu da orta oyunlarıyla, meddahlarıyla, kukla oyunlarıyla zenginleşmiş, kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmakta önemli görevler üstlenmiştir. Halkımızın kültür ve sanat bilincinin yükseltilmesinde bir eğitim aracı olan Türk Tiyatrosu, insana ve topluma ait her şeyi, acıyı, umudu, sevinci anlatabilen ve bu nedenle de evrenselliği içinde en çok barındıran sanat dallarından birisi olmuştur. Bu anlamda Göcük Belediyesi olarak bizler de özellikle Belediye Tiyatromuz’un değerli oyuncularıyla şehrimize tiyatroyu sevdirmeye, tiyatro sanatıyla halkımıza ulaşmaya gayret ediyoruz..Bu duygu ve düşünceler ile geçmişten günümüze kadar bu önemli görevi üstlenerek tiyatro yapan, tiyatroya emek veren tüm sanatçıları saygı ve sevgiyle anıyor, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutlarım” ifadelerine yer verdi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 4