BAŞKAN SEZER’DEN GEMİ MAKETİ SANATÇILARINA ZİYARET

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, çeşitli gemilerin projelerini ölçeklendirip birebir kopyasını yapan Gölcüklü sanatçılar Bilal Zeybekoğlu, Alper İltaş, Sefer Demirci, Oktay Çelebi’yi atölyelerinde ziyaret edip, çalışmalarını yerinde inceledi.

GÖLCÜK ŞEHİR MÜZESİ’NDE GEMİ MAKETİ GALERİSİ ÜZERİNE KONUŞTULAR

Yaptıkları gemi maketlerine hayran kalan Başkan Sezer yaptığı açıklamada; “Bugün, gemi maketi yapımı atölyelerinde, değerli sanatçılarımız Bilal Zeybekoğlu, Alper İltaş, Sefer Demirci, Oktay Çelebi’yi ziyaret ettim. Yaptıkları gemi maketlerinin, orjinal gemilerin projelerinin ölçekli birebir kopyası olduğunu anlattılar. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde, deniz kuvvetlerimizde görev yapan savaş gemilerinin maketlerinin de yer alacağı Gölcük Şehir Müzesi’ndeki maket gemi galerisi projemiz hakkında da konuştuk. Bu müzenin, Donanma Kenti Gölcük’te olması gerektiğinde de hemfikir olduk” dedi.

“SAVAŞ GEMİLERİNDEN OLUŞACAK GALERİYİ BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Başkan Sezer ayrıca, “Gölcük, daima ifade ettiğimiz gibi sanat, kültür ve spor kentidir. Bugün ziyaret ettiğim atölyeden başka, Gölcük’te çok sayıda gemi maketi konusunda uzman sanatçılarımız bulunmaktadır. Elbirliği ile, Gölcük Şehir Müzesi’nde, geçmişten günümüze Türk Donanması’nda yer alan savaş gemilerinden oluşacak galeriyi de birlikte gerçekleştireceğiz. Ben sanatçılarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. Başkan Sezer’e ziyareti için teşekkür eden sanatçılar ise her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirttiler.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 4