BAŞKAN ŞEMSETTİN CEYHAN NEYİ DOĞRU YAPTI?

 

 

 

Gölcük’ün milletvekili yok diye hep yakınıyorduk. İlçemizin Ankara’da da hakkıyla temsil edilmesini bekliyorduk. Bu noktada önemli bir gelişme yaşandı ve Gölcük doğumlu, ilçemizde doğmuş büyümüş, bir isim olan Şemsettin Ceyhan il başkanlığından istifa ederek bugün adaylığını açıkladı.

 

Ceyhan’ın siyasi hayatına bakarsak, büyük bir mücadelenin ve çalışma azminin eseri olarak bugünlere ulaştığını görürüz. Kısaca şöyle bir siyasi geçmişini yazmak istiyorum. Sonrasında da onun başarısının neye dayandığını yorumlayayım. 

 

Aralık 2001 Yılında AK Parti Kocaeli Kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak siyasete girdi. Bu tarihten itibaren Gençlik Kollarının Kocaeli deki teşkilat yapılanmasını kısa sürede tamamladı. 2004 yılında yapılan AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresinde seçilmiş İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve devam etti.

 

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Saraybahçe belediyesi meclis üyeliğine seçildi. 2006 yılının Nisan ayında yapılan AK Parti 2. Olağan İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Bu nedenle parti prensipleri gereği meclis üyeliği görevinden istifa etti. 2007 yılı sonlarında Zeki Aygün’ün Kocaeli İl Başkanı olarak atanması sonrası Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Olarak Yürütme Kuruluna katıldı.

 

2009 yerel seçimleri ve 2010 referandum seçimlerinde İl Seçim İşleri Başkanı olarak Kocaeli’nin seçim takvimini yönetti. 2001 yılından 2011 yılına kadar kesintisiz il yönetiminde görev aldı. 2011 yılında yapılan genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayı olurken, yapılan ön seçimde ikinci sırada yer almasıyla dikkat çekti. Milletvekili listesinde kendisine yer bulamayan Ceyhan, İl Başkanı Mahmut Civelek başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda yeniden görev aldı. Sonrasında da günümüze kadar AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

 

Şu siyasi geçmişi okuduğumuzda görüyoruz ki, hak eden, çalışan, siyasette hedeflediği noktaya eninde sonunda ulaşıyor.

 

Küsen, kibir yapan, partiden kendini yüksek gören ise siyasetin tozlu raflarındaki yerini alıyor.

 

Ceyhan 1.yoldan gitti ve daha önce ki aday adaylığında listeye giremese bile partisine küsmedi ve mücadelesini sürdürüp il başkanlığını da başarıyla gerçekleştirdi ve 1976 doğumlu, partinin tüm kademelerinin tozunu yutmuş biri olarak bugün bence milletvekili sıralamasında da üst sırayı hak ediyor. 

 

Ceyhan’ın adaylığını açıklaması sonrasında geçmiş dönemde aday adayı olan bu dönemde düşünen, meslektaşım, siyaset sahnesinde büyük tecrübeye sahip bir isim olan Osman Kalkan abimle bir telefon görüşmesi yaptım.

 

Gölcük’ün yetiştirdiği bir insanın aday olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirip, Şemsettin Ceyhan varken ben aday adayı olmam dedi ve sonuna kadar Ceyhan’ın desteklenmesi gerektiğini dile getirdi. Hatta sahaya çıkıp onun içinde çalışacağını belirtti. 

 

Kalkan haklıydı. Çünkü Ceyhan’ın il başkanı iken Gölcük içinde neler yaptığını, her yönüyle ilçemize sıcak yaklaşımını AK Parti siyasetinin içinde ki herkes bilir.

 

Bu arada tüm iftiralara, kumpaslara karşı kulağına kapatıp, hiç bir cevap dahi vermeden,yoluna devam etmesini de takdirle karşılamışımdır hep. Bu adaylık onlara da güzel bir cevap oldu kanısındayım.

 

Şimdi AK Parti camiası Gölcük Siretiyeli Ceyhan’ın etrafında tek yürek olması gerekiyor. Kocaeli ve Gölcük için hayırlı uğurlu olsun.

 

 

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

13 − 5 =