ALP: “BİZİM SEVDAMIZ GÖLCÜK”

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp yerel ve ülke gündemini değerlendirdiği haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. Yerel yatırımlarla ilgili önemli açıklamalar yapan Alp, “Bizim sevdamız Gölcük. Biz millete sevdalıyız, biz hizmete sevdalıyız. Bizim için elzem olan millettir. Bu doğrultu da çok ciddi yatırımları hayata geçirdik. Gelecekte de halkın sosyal yaşamını arttıran projelere öncelik verip, imza atacağız, önceliğimiz bu olacak” dedi.

 

 

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp yerel ve ülke gündemini değerlendirdiği haftalık basın toplantısını gerçekleştirdi. İlk olarak ülke gündemi ile ilgili değerlendirmeler yapan Alp, Avrupa Birliği meselesine değindi ve şunları ve söyledi: “Bugüne kadar tüm iktidarlar ve AK Parti tarafından AB için çok ciddi adımlar atılmıştır. AB’nin ön yargılı yaklaşımıyla ülkemiz oyalamayı tercih etmişlerdir. Cumhurbaşkanımız da ifade etti, “Alacaksanız alın almayacaksanız herkes yoluna” dedi. Toplum olarakta, vatandaş olarakta AB bizim olmazsa olmazımız diye bir durum zaten yok. Milletimizin böyle bir talebi de yok. Yönetim sistemimiz, eğitimimiz, sağlığımız, sosyal ve kültürel hayatımız her alandan AB standartlarında olmalı. Almışlar almamışlar çokta umurumuzda değil ama biz Avrupa’nın göbeğinde Dünya’nın tam ortasın da bulunan bir ülkeyiz. Avrupa’nın 1963’ten beri sudan sebeplerle oyalaması bizleri de bıktırdı.

“IMF İLE ARTIK İŞİMİZ YOK”

IMF ile ilgili düşüncelerini de aktaran Alp şunları söyledi: “Bizim artık IMF ile işimiz bitmiştir. IMF ile ilişki kurmamız mümkün gözükmüyor. IMF’den borç alan emir alır. IMF parayla beraber acı bir reçete de veriyor. Biz o acı reçeteleri çok gördük. Onun için IMF ile ilgili bizim hesabımız kapanmıştır. Af konusuna da değinmek istiyorum.  Cumhurbaşkanımızda ifade etti. Bende geçmiş basın açıklamalarında söyledim. Toplum vicdanı önemli dedim. Toplum vicdanını incitmeyen adımlar atılabilir. Biz bunu bundan önce yapmadık. Böyle adımlar atmadık. Bundan sonrada atmayız. AK Parti Milletin sesini dinleyen, Milletin vicdanından, gönlünden, aklından geçeni uygulayan bir partidir. Millete rağmen hiç bir şey yapmayız” dedi.

“GÖNÜL İTTİFAKIMIZ TABANDA MEVCUT”

MHP ile yapılması konuşulan ittifakla ilgili de fikirlerini aktaran Başkan Alp, “Gönül ittifakımız tabanda zaten mevcut. Biz Gölcük özelinde de MHP ile güzel işler çıkardık. Referandumda olsun, seçimde olsun, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra millet adına, bayrak adına kol kola girdik. Bu görüşmeler genel merkez düzeyinde devam edecek. Biz de ona göre hareket edeceğiz. Hep söylediğimiz bir şey var. Mesele ülke meselesi ise gerisi teferruattır. Bayrak adına, ülke adına bu ittifakın gönüllerde de devam etmesi ile ilgili iyi niyet göstergesi olmuştur, olmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPTIK”

Yerel konularda da gündemi değerlendiren Başkan Alp, “Gölcük’te çok ciddi yatırımlar var. Bizim sevdamız Gölcük. Biz millete sevdalıyız, biz hizmete sevdalıyız. Bizim için elzem olan millettir. Bu doğrultu da çok ciddi yatırımları hayata geçirdik. Türkiye için ilkleri başaran bir ilçeyiz. Sanayi Sitesini kendi imkanlarıyla yapan. Aynı şekilde Denizevler için yapılan konutlarda. Bunlar Türkiye’de ilk defa kendi kendine yapılan projelerdir. Gölcük için çok ciddi yatırımlar. Belki sanayi yapıldığı yerde çok gözükmüyor ama sanayi mevcut yerinden çıktıktan sonra o yerde yapılacak proje işte Gölcük’ün çehresini değiştirecek. Aynı şekilde askeriyeden alınan alanlar. Buralar hep Gölcük’ün sosyal yaşamına kazandırılacak. İlçemizin ihtiyacı, milletimizin isteği olan sosyal yaşam alanları buralarda oluşturulacaktır. Okullarımız yenileniyor. Piyalepaşa hizmete açılıyor. Cumhuriyet bitmek üzere. Diğer okullar yenilendi. Bu bağlamda hizmetler devam edecektir. Mesela bu bölgede olmayan bir Yalı Evleri projesi hayata geçti. Tarihi koridor olarak ciddi bir çekim gücümüz var. Önümüzdeki süreçte ilçemizin bu yatırımlar ile birlikte sosyal yaşam noktasında beklentileri karşılayacak adımlarımızı atacağız.

“HEDEFİMİZ YİNE MİLLETİN KAZANMASI”

Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçim ile ilgili de konuşan Alp, “Yerel seçim yaklaşıyoruz. Yerel seçim ile ilgili süreç genel merkez düzeyinde devam ediyor. Bu süreci genel merkez açıkladığı zaman bizde belirlediğimiz yol haritamızı masanın üstüne koyup, yolumuza devam edeceğiz. Bizim hedefimiz yine milletin kazanmasıdır. Milletin gönlüne girip milletin gönlünü kazanmaktır” diyerek sözlerini noktaladı. Haber: Serkan SIDAL    

 

Print

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 8 =