AK PARTİ’DE YÜZLER GÜLÜYOR..!

Büyükakın ve Ellbeş’te yüzler gülüyor

AKPARTİ Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un istifa etmesinin ardından başlayan il başkanı arayış süreci dün tamamlandı ve AKPARTİ Kocaeli İl Teşkilatı’nın yeni il başkanı Mehmet Ellibeş oldu. Bugün gerçekleştirilen ilk toplantıda ise Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Başkan Ellibeş’te yüzler gülüyordu

31 Mart Yerel Seçimleri’nde AKPARTİ Kocaeli’de 12 ilçeyi alsa da Kocaeli’nin kalbi ve CHP’nin eski kalesi olan İzmit’i yeniden CHP’ye kaptırdı. Bu yenilginin faturası ise AKPARTİ İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’a kesildi ve AKPARTİ Genel Merkezi’nce Eryarsoy partisinden istifa ettirildi.

Başkan Eryarsoy’un istifasının ardından ise beklenen atama bir türlü gerçekleştirilemedi. Düne kadar defalarca mülakatlar yapıldı, genel merkezden heyet gelerek Kocaeli’de görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ardından ise il başkanı olarak karar kılınan isim, Gölcük’te yıllarca belediye başkanlığı yapan ve son seçimlerde kenara çekilen isimlerden biri olan Mehmet Ellibeş oldu.

Ellibeş’in sabah saatlerinde gerçekleştirdiği ilk toplantısında yanında olan isimlerden biri de Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dı. İl başkanı belirlenene kadar Başkan Büyükakın süreci uzaktan takip ederek parti işlerine çok fazla müdahil olmamaya çalışsa da parti kulislerinde Büyükakın’ın gönlünden geçen başkan adayının Elllibeş olduğu konuşuluyordu. Sonuç olarak dün Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmelerin ardından Başkan seçilen Ellibeş ve Başkan Büyükakın bugün basın toplantısında yan yanaydı. İki ismin de objektiflere gülümseyerek verdikleri poz durumdan yaşanan memnuniyetin göstergesiydi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + = 11