AK PARTİ’DE 4.DÖNEM ADAYLIK YOK!

 

 

 

 

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Best FM’de Ufuk Karcı’nın konuğu oldu. Belediye seçimleri ve OHAL hakkında önemli açıkşamalarda bulunan Yazıcı, 3 dönem kurulanı uyulacak dedi.

OHAL uzayacak

OHAL’in süresinin bitmek üzere olduğunı hatırlatan Yazıcı, “MGK‘da ve son Bakanlar Kurulutoplantısında, OHAL gündeme gelmedi. Ancak, içinde bulunduğumuz şartlara balıldığında, devam etmesi gerektiği anlaşılıyor. Seçime OHAL ile girilecek söylemi, doğru değil. Bu anayasal bir hak ve gerektiği takdirde uygulanır. Ancak şuanda süresinin sonuna geliniyor. Bence, devamı gelecektir” ifadlerini kullandı.

4.dönem yok

2019 yılındaki kritik seçimlerden birinin de Mahalli İdareler Seçimi olduğunu vurgulayan Yazıcı, “AK Parti‘nin değişmez kurallarından birisi de üç dönem kuralıdır. Üç dönemi tamamlayan, bir dönem ara verir. Bu, Belediye Başkanları için de geçerlidir. Onlar da üç dönem sonunda, ara vermelidir. Biz, rasyonel bir partiyiz. Bir yer de, bir Belediye Başkanı, çok teveccüh görüyorsa, neden değiştirelim. Bazı isimler için, istisna uygulanabilir. Ancak bu sınırlı kalır. Bunun dışında AK Parti’de herkes için, üç dönem kuralı vardır ve uygulanır” dedi.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

1 + 6 =