41 engelli asker yemin etti

İl Jandarma Komutanlığı’na başvuran 41 özel gereksinimli bireylerin yemin töreni İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından ‘özel gereksinimli bireylere’ yönelik planlanan ‘bir günlük temsili askerlik’ uygulaması için Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na başvuran 41 özel gereksinimli bireylerin yemin töreni İl Jandarma Komutanlığı’nda gerçekleştirildi.

1 günlük askerlik görevlerini yapmanın heyecanını yaşayan özel gereksinimli bireyler İl Jandarma Komutanlığı’nda isteğe göre ilk önce traşları yapılarak askeri kıyafetler giydirildi. Temsili nöbet tutturuldu, eğitimleri verildi. Yemek ikramının ardından dua yaptırıldı. Daha sonra İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Jandarma Komutan yardımcısı Jandarma Albay Haluk Saygılı, İl Jandarma teşkilatı, Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Bekir Yümnü ve ailelerin katılımları ile törene geçildi.

“ASKERLİK KUTSAL BİR GÖREV”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Kocaeli İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan, ‘’Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Bin yüz on bir askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaya mümkün olmayan özel gereksinimli bireylerimize bu haklarını sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu yemin törenini tertiplemiş bulunmaktayız. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Hayata tutunma azminizle hepimize örnek oluyorsunuz. Sevgili aileler, evlatlarınızın gözlerindeki pırıltıyı büyük memnuniyetle gözlemliyor bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Aziz şehitlerimizi kahraman gazilerimizi minnetle anıyor, saygılar sunuyorum” dedi.

TERHİS BELGELERİ VERİLDİ

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan’ın konuşmasının ardından özel gereksinimli bireyler adına Muhammet Raşit Tetik temsili konuşma yaptı. Daha sonra Jandarma Er Eyüp Ateş şiir okudu. İl Jandarma Komutanı Jandarma kıdemli Albay Osman Aslan, yardımcısı Jandarma Albay Haluk Saygılı, Aile Sosyal ve Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Bekir Yümnü tarafından özel gereksinimli bireylere terhis belgeleri takdim edildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

43 − = 42