Aynur Doğan’ın 20 Mayıs’ta  Derince ilçesinde yapılması planlanan konseri Derince Belediyesi tarafından iptal edildi. Başkan Zeki Aygün yönetimindeki Derince Belediyesi, Derince Açık Hava Sahnesi’nde düzenlenmesi planlanan Aynur Doğan konserini iptal ettiğini şöyle duyurmuştu.

Konserin iptal edildiğini Twitter hesabından duyuran Derince Belediyesi “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.

ÖCALAN POSTERİ ÖNÜNDE KONSER

Ayrıca ilerleyen saatlerde Aynur Doğan’ın kim olduğuna, konserlerinin neden uygun olmadığını ilişkin görüntüler sosyal medya hesaplarında da yayılmaya başladı. Bu görüntülerde Aynur Doğan’ın Almanya’da Abdullah Öcalan posteri önünde konser verdiği görülüyor.

Sonrasında bazı kesimlerden  tepkiler çığ gibi gelmeye başladı. Bazı hesaplardan, sanatçının Kürt olduğu, konserin bu sebeple iptal edildiği savunulurken CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu, Doğan’ın şarkısına da yer verdiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP. Geceye Dar Hejiroke iyi gider…” ifadelerini kullandı.

Tabi ki sosyal medyada Derince Belediyesi belediye başkanına desteklerde yağmur gibi yağdı. Bebek katilinin dev posteri önünde konser veren sanatçıya izin vermeyen başkana destek şeklinde geldi.

Kocaeli siyasetinde ise Cumhur ittifakı İl Başkanlarından açıklamalar ard arda geldi

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt’tan geldi!

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Derince Belediyemiz tarafından iptal edilen bir konser üzerinden AK Parti’yi Kürt kardeşlerimizle karşı karşıya getirme çabası beyhudedir.

Türkiye’de etnik köken ayrımcılığı yaparak terör üreten, yıllarca Doğu bölgelerindeki insanlarımıza acı ve gözyaşını layık gören anlayışa karşı Ak Parti, ülkemizde devrim niteliğindeki kararlara imza atarak Kürtçe Kurslar, Kürt enstitüleri, Edebiyat Fakülteleri kurmuştur.

TRT’de Kürtçe yayın, Yargıda Kürtçe savunma hakkı, okullarda seçmeli Kürtçe dersler bu devrimlerden sadece birkaçıdır. Türkiye Cumhuriyeti 786 bin kilometre karesi ve 85 milyon insanıyla kardeştir, birdir, beraberdir. Biz 85 milyon insanımızla Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeşiz.

CHP’nin, AK Parti’ye aslı olmayan iddialarla saldırmak yerine Türkiye Cumhuriyeti Devletine katil diyen Canan Kaftancıoğlu’nu, terörist başı öcalan’ın posteri önünde şarkı söyleyen Aynur Doğan’ı sahiplenmesinin kuruluş ilkeleriyle ne kadar bağdaşdığını sorgulaması gerekir.”

MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Savunduğunuz sözde sanatçı PKK’lı teröristlere, teröristbaşı Öcalan’ın posteri önünde konser veren değil mi? Meseleyi nasıl Kürtçe yasağı olarak etnik fitneye çeviriyorsunuz? Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim her şeyimizdir, ayrımız gayrımız yoktur, aramıza hendek kazmayı planlayanlar casuslar, terörizmin piyonlarıdır. Sizin terör örgütlerine şirin gözükmek için yaptığınız her hamleyi milletimiz görüyor.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =