GÖLCÜK MUSTAFA’yA AĞLIYOR

14 yaşındaki Mustafa Efe Saral yakalandığı amansız hastalığına yenildi.

Gölcük’te 14 yaşındaki ortaokul son sınıf öğrencisi Mustafa Saral, yorgunluk ve nefes almakta güçlük çekmesi üzerine götürüldüğü hastanede kendisine lösemi teşhisi konulmasının ardından, tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.

Gölcük eşrafından Engin Saral’ın oğlu Mustafa Efe Saral Ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi yoğun bakım ünitesindeki amansız mücadelesine bu  sabah itibarıyla yenik düştü.

Gölcük ilçesinde ikamet eden Engin ve Arzu Saral çiftinin 14 yaşındaki ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olan oğulları Mustafa Saral,  27 Mayıs günü kendisini yorgun hissettiğini ve nefes almakta güçlük çektiğini söylemesi üzerine hastaneye götürüldü. Yapılan tetkikler sonucu lösemi hastalığı teşhisi konuldu.

İstanbul Ümraniye Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören Mustafa, sabah saatlerinde fenalaşarak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.  Dumlupınar Ortaokulunda 8. sınıf öğrencisi olan Mustafa Efe Saral, 2. Dönemin başından bu yana sürekli kendisini yorgun hissettiğini söylüyordu. Ailesi Mustafa’nın bu şikâyetinin gireceği LGS sınav stresinden kaynaklandığını düşünüyordu. Mustafa Efe Saral, 27 Mayıs günü eve geldiğinde ve nefes alamadığını yorgun hissettiğini söylemesi üzerine ailesi kendisini Gölcük devlet hastanesine götürdü.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde yapılan tetkikler sonucu Mustafa’nın ciğerinde su toplaması teşhis edildi. Mustafa Efe Saral daha sonra Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesine götürüldü. Umuttepe’de yapılan tahliller sonucu kendisine lösemi teşhisi kondu. Hiç belirti vermeyen en sisi lösemi tipine yakalanan Mustafa Efe, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinden sonra İstanbul Ümraniye Çocuk hastanesine sevk edildi. Hastanede tedavisine başlanan ve LGS sınavına bu nedenle de giremeyen Mustafa’ya B RH+ trombosit kan ihtiyacı oldu. Yapılan her çağrıda herkes Mustafa için hastaneye koştu. Bütün çabalara rağmen Mustafa Efe Saral sabah saatlerinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ailesi, yakınları ve bütün Gölcüklüleri  yasa boğan  Mustafa Efe Saral’ın Cenazesi 24.06.2019 (Pazartesi) Gölcük Tevfik hoca camiinde kılınacak öğle namazına müteakip,  Gölcük 17 Ağustos mezarlığına defnedilecektir.

Biz de Gölcük Vizyon Gazetesi olarak acılı aileye Allah’tan sabır, küçük  Mustafa Efe Saral’a  da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

6 + 2 =