Gölcük’te Kentsel Dönüşüm başlıyor

Bir Gölcük’lü olarak, ailesinden, sevdiklerinden çok kayıp vermiş biri olarak, acınızı anlayan biri olarak inanarak söylüyorum ki;  Gölcük, Kentsel Dönüşümün en anlam yüklenen şehridir muhakkak. 1999 depreminde bu şehir depremle çok büyük bir bedel ödemiştir. Binlerce insanın toprak altından günlerce mücadele edilerek çıkarıldığı şehirdir Gölcük. Türkiye’de ve dünyada Gölcük şehrini bilmeyen yoktur. O büyük felaketi yaşadığımızda tüm dünya ülkeleri Gölcük için seferber olmuştu çünkü.

Japonya, Almanya, İsrail ve Yunanistan olmak üzere birçok ülke kurtarma ekipleri gönderirken, Ruslar da Türkiye’ye seyyar hastane kurmuştu. Yani verdiği büyük can kaybıyla “Gölcük” herkesin bir dönem duyduğu şehir adıdır.

Evet biz burada küçük bir kıyameti yaşamış insanlar olarak bizim hayalimizdir Gölcük’te Kentsel Dönüşüm, hem de en büyük hayalimizdir. Çünkü biz sevdiklerimizi burada ellerimizle toprak altından çıkarıp, toprağa verdik. Maddi imkansızlıklar deyin, geçim sıkıntısı deyin işte bu dediklerimiz sebebiyle hala depreme dayanıksız binalarda yaşanıyor mu? Evet yaşanıyor!

İşte bu sebeple gidenden uğraşandan, destek verenden, onaylatandan hepsinden Allah razı olsun! Diyorum.

GÖLCÜK İÇİN HAYATİ BİR KARAR ALINDI

İşte hayalini kurduğumuz Kentsel Dönüşüm Projesinde dün çok önemli bir adım daha atıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ocak ayı meclis toplantısı ikinci birleşimi dün  Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Toplantı da Gölcük için çok önemli ve kıymetli bir karar alındı.

Gölcük Merkez Mahallesinde 45 bin metrekarelik alanda, Amiral Sağlam Caddesi, 19 Mayıs Caddesi ve 20. Sokak’ı kapsayan dönüşüme bakanlıktan geçtiğimiz yıl onay çıkmıştı. Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili madde dün de Büyükşehir Belediyesi meclis gündemine de geldi. Yapılması planlanan Kentsel Dönüşümle ilgili Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer söz, Başkan Büyükakın ve meclis üyelerine teşekkür etti.

KARAR VERİLDİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bugün oy birliği ile alınan kararla: Gölcük İlçesi Merkez Mahallesi 4,63 hektar büyüklüğündeki riskli alan ilan edilen bölgede kentsel dönüşüm sürecinin etkin ve hızlı bir şekilde devam etmesi amacıyla; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Gölcük Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılabilmesi için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamına yetki verilmesine karar verildi.

BAŞKAN SEZER TEŞEKKÜR ETTİ

Kentsel dönüşümün gerçekleşmesi için; destek olan ve katkı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a, İl Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e ve oy birliği ile yetki kararını alan saygıdeğer meclis üyelerine teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Madde meclisten oy birliğiyle geçti.

Haber: Tuğba ZEREN

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

94 − 93 =