‘ZAMLAR GERİ ALINMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, zeytin alanlarının madencilik faaliyetleri için kullanılabilmesi durumu ve ile gıda ve enerji fiyatlarındaki yükseklikle ilgili olarak dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, açıklamasında “Baharın habercisi 1 Mart gününe, zeytinliklerin madencilik faaliyetleri için kesilebileceğini düzenleyen yönetmelikle merhaba dedik. Zeytin umuttur, özgürlüktür, alın teridir. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ‘Zeytin ağaçlarını maden sahaları için feda edebiliriz’ diyen anlayışın bu ülkeye ve doğasına verdiği zararın haddi hesabı yoktur. Maden şirketlerine rant uğruna peşkeş çekilmeyen ne kaldı? Yeter artık” dedi.

‘YÖNETMELİK İPTAL EDİLSİN’

Sözlerine devam eden İşeri, “Zeytin ağacı öyle mucizevi ki 1500 yıllık olan bile meyve veriyor. Meyvesi, yağı, hatta yaprağı bile paha biçilmez. 2 bin yıllık gemi batıklarında zeytinyağı küpleri bulunuyor. Anadolu’da ağaç gibi değil, aileden biri gibi sayılıyor. Tüm kutsal kitaplarda zeytin ağacı kutsallığın, bolluğun, adaletin, sağlığın, gururun, zaferin, refahın, bilgeliğin, aklın, arınmanın ve yeniden doğuşun; kısaca insanlık için en önemli erdem ve değerlerin sembolüdür. Bu ağaçlar kesilir mi hiç? Tüm verimli tarım arazilerini kapsayacak şekilde zeytinlikleri madenciliğe açan yönetmelik iptal edilsin” dedi.

 

Başkan İşeri, açıklamasının sonunda “Ülkemiz herhangi bir savaşta olmadığı halde gıda ve enerji fiyatları bu kadar tavan yaptı. Ya bu hükümet döneminde ülke olarak eskaza bir savaşın içinde olsaydık, ne olacaktı milletin hali? Yağ kuyruklarını ibret ve şaşkınlıkla izliyoruz. 1 litre mazot 20 lira olur, gübre fiyatı yüzde 400 artarsa, verimli topraklarımız satılırsa yağ da ekmek de bulamayız. Ülke genelinde mazota, gübreye, gıda ürünlerine yapılan zamların geri alınması gerektiğini görmekteyiz. Bu düzenlemenin acilen yapılması gerekir” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

53 − 44 =