ZAM KARARI BİR HAFTA İÇİNDE NETLEŞECEK

 

 

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, enflasyonun çift rakamlara çıktığını dile getirerek Ramazan pidesine yüzde 10 zam talep ettiklerini söyledi. Sarı, “Zam kararı 1 hafta içinde netleşir” dedi.

 

 

 

 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Türkiye’deki fırıncılar odasına yazı göndererek pidenin kilogramının en fazla 7 lira 15 kuruş olacağını duyurdu. Bu gelişmenin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde pide fiyatları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon oranının çift rakamlara çıktığını dile getiren Ali Sarı, Ramazan pidesi fiyatında düzenleme yapacaklarını dile getirdi.

ZAM YAPMAMAK OLUR MU?

Pide fiyatını belirlemek için yönetim kurulu ile toplantı yaptıklarını söyleyen başkan Ali Sarı, geçtiğimiz yıl 390 gram pideyi 2 lira 50 kuruştan, 1 kilogram pideyi ise 6 lira 25 kuruştan satışa sunduklarını söyledi. Ramazan ayı öncesinde pide fiyatına zam yapılacağını dile getiren Sarı, “Yönetim kurulu ile toplantılar yapmaya başladık. Enflasyon yüzde 10’ların üzerine çıkarken pide fiyatına zam yapmamak olur mu? Tabi ki de zam yapılacak” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 10 ZAM TALEBİ VAR

Pide fiyatı hakkında net konuşan Ali Sarı şöyle devam etti: “Kocaeli’deki pide fiyatları sabit kalacak ancak gramaj düşürülecek. Biz pideye yüzde 8 ila 10 arasında zam öngörüyoruz. İlimizde en çok, 2 lira 50 kuruşa satılan ve 390 gram olan pide rağbet görüyor. 5 TL’ye satılan ve 780 gram olan pide ise pek rağbet görmüyor. Biz her iki çeşit pideyi fırınlarımızda pişirip satacağız. Pide fiyatları en geç 1 hafta içerisinde netlik kazanacak.”

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 6