ZABITA DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Gölcük’te cami önleri, üstgeçitler ve Gölcük çarşısı civarında yoğun olarak görülen vatandaşların dini duygularını istismar eden dilencileri toplayan ekipler, şahısları Zabıta Müdürlüğü’ne getirdiler. 

 

Gölcük’te cami önleri, üstgeçitler ve Gölcük çarşısı civarında yoğun olarak görülen vatandaşların dini duygularını istismar eden dilencileri toplayan ekipler, şahısları Zabıta Müdürlüğü’ne getirdiler.  Adres ve kimlik tespiti yapılan dilencilerin üzerinden çıkan bozuk paralar da zabıtalar tarafından tek tek sayıldı ve tutanakla kayıt altına alındı.

CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

Ayrıca dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulandı. Zabıta ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu ve bu gibi kişiler ile ilgili olarak 153 numaralı hattın aranarak şikayette bulunulmasını istedi.

 

BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

Gölcük Belediyesinin hukuk dışı işlerin karşısında olmaya devam edeceğini ifade eden Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, zabıta müdürlüğü ekiplerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek; “Amacımız ilçede kendi sorumluluk alanımızda yaşanılan sorunları çözmektir. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde çalışacağız” diye konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 − = 53