Yetki belgesi almayanın dükkanını kapanacak

Yetki belgesi almayanın dükkanını kapanacak

Taşınmaz ticaret yönetmeliğine göre vergi mükellefi olan ve oda kaydı bulunan tüm emlakçılar, yetki belgesi almadığı takdirde dükkanını kapatmak zorunda kalacak.

Kocaeli Emlakçılar Odası (KEO) Başkanı Alpay Hacıoğlu Birlik İş Hanı’nda bulunan toplantı salonunda oda üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Hacıoğlu 5 Haziran 2018 tarihinde çıkan taşınmaz ticaret yönetmeliği ve emlakçılık sözleşmesi hakkında bilgi verdi. Buna göre; 5 Aralık 2019 tarihine kadar vergi mükellefi olan ve oda kaydı bulunan emlakçıların hepsi Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi almak zorunda. Yetki belgesi almadığı takdirde emlakçı dükkanını kapatmak zorunda kalacak.

YÜZDE 50 SÖZLEŞMEYİ ALDI

Konu hakkında oda üyelerine açıklamalarda bulunan Başkan Alpay Hacıoğlu şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık yüzde 50’miz bu sözleşmeleri aldı. Kalan yüzde elli ise hala almadı. Almak isteyenler oda binamızdan yetki belgesi sözleşmesi alabilir. Yeni çıkmış olan taşınmaz yönetmeliğine uygun Ticaret İl Müdürlüğümüzle birlikte bir çalışma yaptık. Bakanlığın hukukçularıyla birlikte bu taşınmaz yönetmeliğini düzenledik. ‘Biz kendimiz ofislerimizde bu sözleşmeyi yapabilir miyiz?’ diye sorular geldi. Belki yapabilirsiniz ama bizim sözleşmelerimiz daha avantajlı. Bizim resmi unvanımız taşınmaz ticaret yapan işletme. Hedefimiz Eylül Ekim tarihine kadar tüm üyelerin yetki belgesi almasını sağlamak. Aksi takdirde ofisleri kapatılacak. Biz üyelerimizin mağdur olmasını istemiyoruz.”

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 4