Yerel Seçim Öncesi AF ve EYT Rafa Mı Kaldırıldı?

Yerel seçim öncesi af ve EYT yasası rafa mı kaldırıldı?

24 Haziran’da EYT ve af yasası vaadinde bulunan MHP lideri Bahçeli, 31 Mart yerel seçimleri öncesi TBMM’ye gelen EYT için hayır oyu verirken af için topu hükümete attı. Peki Erdoğan ne demişti?

24 Haziran seçimleri öncesinde seçim genelgesinde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve af yasası hakkında vaatte bulunan Milliyetçi Hareket Partisi ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimleri öncesi TBMM’ye gelen EYT teklifine “hayır” oyu verirken af yasası için ise Meclis’e önerge sunarak topu hükümete attı.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi (yerel seçim) öncesi vatandaşlar tarafından en çok konular içinde af yasası ve EYT yer aldı. Seçim öncesi tartışılan Meclis’ten bir türlü geçmeyen EYT ve görüşelemeyen af yasası teklifi için AKP ve MHP ne dedi?

İŞTE EYT’DE SON DURUM

Yerel seçim öncesi Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kazandıkları hakları alabilmek için birçok ile organizyon düzenlerken İstanbul Maltepe’de ise dev miting yaptılar. Miting ardından kamuoyu gündemine gelen EYT konusu hakında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den olumsuz açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında katıldığı bir TV programında EYT ile ilgili “Vatanseversek, milletimizi seversek ne için erken emeklilik diyoruz? Çalışıyorsun, çalıştığın yerde çalışmana devam et.” diyerek açıklama da bulunarak “Maaşın sürekli zaten orada artıyor, artmaya devam edecektir. Boşta kalmaktansa orada çalış. Ne için ayrılmayı, ne için emekli olmayı düşünüyorsun?” demişti.

Yerel seçimde birçok ilde seçime katılmayarak AKP’yi destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise EYT konusu hakkında “”Seçime 10 gün kala böyle popülist bir politika da uygulanmaz. Sabırlı olmaları lazım, Türkiye’nin gerçeklerini gözönüne almak lazım.” açıklamasında bulunmuştu.

EYT’liler yaşanan bu gelişmeler hakkında bir sçeim manifestosu yayınlayarak 31 Mart’ta “Sandıkta tercihimizi yanımızda duranlardan yana kullanacağız!” ifadelerini kullandılar.

AF YASASI (CEZA İNFAZ DÜZENLEMESİ) MECLİS’İN TAKDİRİ

MHP’nin Meclis’e sunduğu af yasası teklifinin ceza infaz düzenlenmesi olarak çıkarılması beklenirken hükümet yetkilileri tarafından seçim sonrasına bırakıldı. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran af yasası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cezaevlerini boşaltmak için af çıkarılmaz.” diyerek “devlete karşı işlenen suçları devletin affedebileceğini” belirtmişti. Erdoğan, daha sonra af ile ilgili olarak Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e talimat verdiği ortaya çıkmış ve Bakan Gül ise konuyla alakalı “Kendi af teklifimiz üzerinde çalışıyoruz” bulunmuştu.

Kamuoyunda af yasası olarak bilinen infaz düzenlemesinin kendisine her yerde sorulduğunu ifade eden Bakan Gül, “O konu Meclis’in takdiri. Şimdi de Meclis kapalı” ifadelerini kullanmıştı.

milli gazete

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 2 =