Yeni İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney’in istifa etmesinin ardından yeni İl Sağlık Müdürü belli oldu
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney geçtiğimiz haftalarda görevinden istifa ettiğini duyurmuş, “23 Eylül 2020 Çarşamba günü itibarıyla yürütmekte olduğum Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü görevinden şahsi kararım ile istifa etmiş bulunuyorum. 2002 yılından beri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber bir dava aşkı ile başlamış olduğumuz ve heyecanımızı hiç yitirmediğimiz Sağlık Bakanlığı nezdindeki idarecilik sürecimizi böylece nihayete erdirmiş oluyorum. İnşallah 1 Ekim 2020 tarihi itibarı ile klinik ve akademik çalışmalarıma kaldığım yerden devam etmek üzere, asıl mesleğim olan hekimlik görevine dönmüş olacağım” açıklamasında bulunmuştu.
PEHLEVAN HOCA BU GÖREVİ LAİK’IYLA YAPAR
Kocaeli’nin yeni İl Sağlık Müdürü olarak ise Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr .Yüksel Pehlevan atandı.
Pehlevan, 2016 yılından beri Gölcük Necati Çelik Hastanesi Başhekimi olarak görev yapıyordu. Pehlevan hoca, hastaneyi baştan yarattı desek abartı bir cümle kurmuş olmayız. Gölcük başarılı başhekimini kaybederken, Kocaeli çok değerli bir isim kazandı. Dürüst ve çalışkan
Pehlevan hocamıza, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Kocaeli çok değerli bir İl Sağlık Müdürü kazanmıştır.
YÜKSEL PEHLEVAN KİMDİR?
Yüksel Pehlevan Artvin’in Şavşat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Artvin’de (Artvin Kazım Karabekir Lisesi) tamamladı. Tıp Fakültesini, İstanbul Tıp Fakültesinde (Çapa) bitirdi. Mecburi hizmetini Artvin Hopa’da yaptı. İhtisas eğitimini 2000 yılında S SK Bakırköy Doğumevi Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oldu. 2000 yılında Kadın Doğum Uzmanı olarak SSK Gölcük 82. Yıl Hastanesine atandı. 2003 yılına kadar bu görevde kaldı. Daha sonra SSK İzmit Bölge Hastanesinde göreve başladı. İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin 2007 yılında açılmasıyla İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde başhekim yardımcı ve kadın doğum uzmanı olarak görev yaptı. Kamu Hastaneler Birliğinin kurulmasıyla, bu hastanede yönetici olarak görev aldı. İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin İzmit Seka Devlet Hastanesine bağlanıp bu hastanenin ek binası olmasından sonra başhekim yardımcısı olarak görevine devam etti. Son olarak Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde başhekim olarak göreve başladı. Bunun yanında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan Op.Dr.Yüksel Pehlevan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

43 + = 50