YARIN FESTİVAL GÜNÜ

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 11.’si düzenlenecek olan Lale Festivali heyecanı başlıyor. 8 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek olan Festivalde, en güzel laleler seçilecek. Festival kapsamında 2 milyon lale Kocaeli’yi renk cümbüşüne çevirdi. 

 

 

 

 

2 MİLYON LALE İLE GÖRSEL ŞÖLEN

Baharın gelmesiyle kentin dört bir yanını kaplayan rengârenk laleler, açmaya başladı. Kocaeli genelinde 2 milyon lale tohumu dikildi. Bunlardan 1,5 milyonuyla Sekapark’ta çeşitli figürler yapıldı. Bu figürler arasında 15 Temmuz Şehitleri Köprüsü de bulunuyor. Her yıl geleneksel hale gelen farklı figürler, vatandaşlar tarafından uçurtma tepesinden bakıldığında görülebiliyor.

5 BİN PAKET LALE SOĞANI SATILDI

Sekapark Lale Festivali öncesinde 12 ilçedeki satış noktalarında çıkarılan laleler vatandaşlar tarafından satın alındı. Vatandaşlar 5 bin paket lale soğanıyla saksılarda en güzel laleleri yetiştirdi. Vatandaşlar yetiştirdikleri laleleri 8 Nisan Pazar günü başlayacak olan festivalde sergileyecek.

 

EN GÜZEL LALELERE ÖDÜL

Sekapark Lale Festivali’ne katılım gösteren vatandaşlardan birinciye 4 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, dördüncüye 1 bin ve beşinciye 750 TL ödül verilecek. Ayrıca 100 kişi 200’er TL mansiyon ödülünün sahibi olacak. En güzel laleler oluşturulan jüri tarafından, 8 Nisan Pazar günü yapılacak olan 11. Sekapark Lale Festivali’nde belirlenecek.

DENEYİMLİ İSİMLER JÜRİDE

Vatandaşlar tarafından yetiştirilen ve yarışmaya katılan en güzel laleler birbirinden deneyimli jüri üyeleri tarafından seçilecek. Jüri üyeleri; Kocaeli Çiçekçiler Derneği Başkan Yardımcısı Nurdoğan Kibar, Kocaeli İli Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Celal Ürgün, Kocaeli Peyzaj Mimarları Odası Temsilciliği Onur Öztürk, Yalova Süs Bitkileri Üreticiler Birliği Başkan Yardımcısı Bilgi Albayrak, Ziraat Mühendisleri Odası Temsilcisi Özgur Yılmaz, Asya Lale Yapı Trm. H. San. Tic. Ltd. Şti. Pazarlama Müdürü Pınar Çalık ve Yalova İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dündar olmak üzere 7 kişiden oluşuyor.

ÇOCUKLAR EĞLENECEK

Lale festivali tam bir şenlik havasında geçecek. Şişme oyun grubu, Kağıtspor İzci çocuk eğlenceli spor parkuru ve Ahşap yakma atölyesi, Park bahçeler fotoğraf çekim alanı, halk oyunları gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımının yer bulacağı alanda çocuklar gönüllerince eğlenecek. Öte yandan alanda kaligrafi sanatı, ebru sanatı ve yüz boyama etkinliğiyle çeşitli sürprizler yer alacak.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

4 + = 11