Yapılan ziyaretler ve çalışmaları değerlendirdi

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, çalışmaları ve talepleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yapılan ziyaretler ve çalışmaları değerlendirdi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘’Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görev yapan Sivil Devlet Memurlarının yıllardır gözardı edilen mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi ile statü ve çalışma koşullarına yönelik karşılaşılan sorunların çözümü amacıyla bazı çalışmalar yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Konya Milletvekili Esin Kara, MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül’ün imzaları ile 23 Mayıs 2019 tarihinde TBMM’ye sunulan ve 31 Mayıs 2019 tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu, İçişleri Komisyonu, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na sevk edilen ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin yasalaşması için girişimlerimiz devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Sendikamız Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Genel Başkan Yardımcıları Müceddin Şimşek, Sebahattin İlgin ve Fevzi Murat Er tarafından AK Parti Giresun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Cemal Bekle, AK Parti Giresun Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Kadir Aydın, AK Parti Çorum Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya TBMM’deki makamlarında ziyaret edildi. Hem MHP Grubu tarafından verilen 18 maddelik ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ hem de Milli Savunma Bakanlığı’nca Cumhurbaşkanlığı’na sunulan ve içerisinde sivil memur tazminatı ve A tipi kariyer kadrolarına kurum içi atama yapılmasına ilişkin düzenlemeler bulunan 78 maddelik torba yasa teklifi hakkında özet bilgi verildi. Bu özet bilgi sonrasında teklifin yasalaşması için destek istendi.’’

Çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek

Başkan İmre, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sürdürülen faaliyetler kapsamında, iktidar kulisinde AK Parti Malatya Milletvekili ve eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile de görüşme gerçekleştirildi. Milletvekili Tüfenkçi tarafından konunun Cumhurbaşkanımıza iletildiği bilgisi de ayrıca verildi. TBMM’deki koordinasyon ve bilgilendirme faaliyetlerimiz kapsamında TBMM Başkanı, grup başkan vekilleri, ilgili komisyon başkan ve üyelerinden randevu taleplerinde bulunuldu. Gelecek cevaplar dahilinde görüşme, bilgilendirme ve koordinasyon çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek’’ dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 4 = 12