“Virüs salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs salgınının tüm ülkede yeniden tırmanışa geçtiğini belirterek, “Bazı iller salgındanın başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor. Kocaeli’de de Korona virüs rakamları eylül ayının ortasına kıyasla günlük ortalamada üç katına çıktı.

Bakan Koca; “İstanbul’daki rakamlar da Türkiye’nin yüzde 40’ına tekabül ediyor. İstanbulluları da gerekirse fedakarlıkta bulunarak kurallara uymaya davet ediyorum” dedi.

Bursa Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova sakinlerinden de daha büyük destek talebinde bulunduğunu kaydeden Koca, “Halkımızdan rica ediyorum. Sağlık çalışanlarımızın hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı sizler de gösterin. Salgınla mücadelede tedbirlerden daha güçlü silahımız yok. Böyle bir mücadele sadece hasta tedavi ederek kazanılmaz. Yayılmayı önleyerek kazanılır.  Bu ise ancak tedbirlere uymakla mümkündür. Şehir şehir dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Çalışma toplantıları düzenlediğimiz her yerde verilen mücadelede gelinen noktayı, hastanelerimizin durumu, alınacak ek tedbirleri, sağlık çalışanların ihtiyaçlarını değerlendiriyoruz.

Altının çizilmesi gereken en önemli cümle “Virüs salgının başından bu yana en kritik günlerini yaşıyor” oldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 6 = 9