Vali Yavuz, Covid-19’u Her Yönüyle Masaya Yatırdı

Covid-19 salgını ile mücadele için her fırsatta yetkililerle bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, salgın nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için toplantılarını gün boyu sürdürüp, yetkililerle ayrı ayrı bir araya gelerek İlimizdeki pandemi sürecini her yönüyle masaya yatırdı.

İlk toplantısını; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Vali Yardımcısı Ekrem Çalık, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Pehlevan ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapan Vali Seddar Yavuz, Covid – 19 salgını ile ilgili ilimizde salgının seyri, filyasyon çalışmaları, alınan ve alınacak tedbirlerle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Vali Yavuz, Pandemi Sürecini Değerlendirdi

Vali Seddar Yavuz, daha sonra Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları,  Emniyet ve Jandarma yetkilileri ile Valilik Akçakoca toplantı salonunda bir araya gelerek Covid-19 da alınan tedbirler hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Covid -19 salgınında yeni bir dönem içerisinde bulunduklarını vurgulayan Vali Yavuz, mevsimsel göç, okulların açılması ve iş hayatının da başlamasıyla birlikte vaka sayılarında artış gözlemlendiğini belirterek: “Yoğun bir şekilde alınan tedbirlerin eşliğinde yaşanan bu süreci hep beraber yönetiyoruz. Bu noktada en önemli husus; hayatın olağan akışını sekteye uğratmadan sistemi döndürmemiz gerekmektedir.  Yaşanan bu sürece uyum sağlayarak salgınla yaşayabilmenin koşullarını yerine getirip, maskemizi doğru bir şekilde takıp, mesafeye dikkat ederek, ellerimizi sık sık yıkayacağız.

Halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak, meydan ve otobüs durakları da dahil sigara içme yasağının getirildiğini ve denetimlerin yapıldığına da değinen Vali Yavuz: Sigara içilmesini yasakladığımız yerlere Belediyelerimiz tarafından süratle uyarı levhalarının koyulması ve vatandaşlarımızın bilgi sahibi olmaları noktasında işaretleme yapılması gerekmektedir.

Zamanında ve hızlı bir şekilde alınan Karantina kararlarının bu süreçte önemine değinen Vali Yavuz; “vakalarda kümelenme, yoğunlaşma olup Karantina uygulanması gereken bina, cadde, sokak, apartman gibi alanlarda karantina kararlarının zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde alınması ve alınan kararlarında ilgili alan ve bina girişlerine asılacak görsellerle vatandaşlarımızın dikkatini çekecek şekilde ilan edilmesi hastalığın bulaşı noktasında çok önemlidir. ” dedi.

Vali Yavuz, Günün Son Toplantısını İlçe Sağlık Müdürleriyle Yaptı

Günün son toplantısını Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl ve İlçe Sağlık Müdürleri, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile yapan Vali Seddar Yavuz,  bu güne kadar ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak değerlendirmelerde bulundu.

Filyasyon çalışmalarının pandemi sürecinde çok önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yavuz; Filyasyonu iyi yapmamız gerekiyor. Herhangi bir vaka tespit edildiğinde bu vakanın temaslılarına ne kadar kısa sürede ulaşılarak, ilaç başlanırsa vaka sayılarının azaldığını görüyoruz.  Bu süreci bütün kurum ve kuruluşlarımızla istişare ederek ve çalışmalara her yönüyle destek vererek atlatmamız mümkün olacaktır.” diyen Vali Yavuz toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Vali Seddar Yavuz, alınan karar ve  tedbirlere uyulmasını, vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, maskenin kurallara uygun bir şekilde takılmasını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin  hayati derecede  önemli olduğunu belirterek, pandemi sürecinde Araç ve ekipman desteğinde bulunan Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkanlarına, fedakarca çalışan ve pandemi sürecinde denetim ve koordinasyon sağlayan kaymakamlarımıza, alınan kararların uygulanma ve denetim faaliyetleri için mesai mevhumu gözetmeksizin görev yapan Güvenlik Güçlerimize, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, gönüllülerimize ve özellikle fedakarca çalışan sağlık çalışanlarımıza gerçekleştirdikleri özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

33 + = 36