“LOJİSTİK TRAFİK YÖNETİLEBİLİR HALE GELECEKTİR”

Başkan Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısında TEM otoyolunun gelecekte çevre yolu gibi kullanılmasının önemine değindi.

 

‘’TEM otoyolu gelecekte çevre yolu gibi kullanılmalı’’

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Kocaeli Sanayi Odası’nın haziran ayı meclis toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Kocaeli’nin ulaşımına dönük yeni yaklaşımlarını dile getiren Başkan Büyükakın, “Kuzey Marmara Otoyolu’ndan trafik transit gider, TEM Otoyolu da bu şehrin çevre yolu gibi kullanılabilirse, ileride yapılacak Güney Otoyolu ile birlikte Kocaeli’ni kuşaklayan bir çevre yolu oluşmuş olacaktır” dedi.

“ELLEÇLEME KAPASİTESİNİN ARTIRILMASI GEREKİYOR”

“Lojistik trafiğini yürütme anlamında hükümetimizin dış ticaret hedefleri açısından da baktığımızda limanlarımızın elleçleme kapasitesinin artırılması gerekiyor” ifadelerini kullanan Başkan Büyükakın, “Biz şehrimizde ekolojik devamlılığın sağlanması için de dolgunun artmamasına özen gösteriyoruz. Bunun için demir yolu iltisak hatlarının yapılması son derece önem arz ediyor” ifadelerini sarf etti. Eğer Kuzey Marmara Otoyolunun üzerine yapılacak yüksek hızlı tren hattının yeni kısmı yukarıda bittiği zaman bizim aşağıdaki konvansiyonel hattımız bir banliyö hattı olarak tasarlandığında şehrimize çok ciddi faydası olacaktır” şeklinde konuştu.

“LOJİSTİK TRAFİK YÖNETİLEBİLİR HALE GELECEKTİR”

“Adapazarı’ndan Gebze’ye kadar bir banliyö hattının kurulması şehrimizin lojistik yükünü de alacaktır” şeklinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Aynı zamanda limanların elleçleme kapasitesi artacaktır. Kuzey Marmara otoyoluna bağlanacak bir lojistik köy bu kentin bütün lojistik trafiğinin yönetilmesi açısından önemlidir. Bu lojistik köy bizim konvansiyonel hattımızla limanlarla elleçleme kapasitesini artıracak şekilde birleşirse bizim lojistik trafik yönetilebilir hale gelecektir” diye konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

80 − 78 =