Uzman Erdursun EYT’nin çözümünü açıkladı

Uzman Erdursun EYT’nin çözümünü açıkladı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, EYT ile ilgili hazırladığı raporun dikkate alınması halinde sorunun çözülmemesi için hiçbir gerekçe kalmayacağını söyledi. “Olaya gerçek boyutuyla bakılırsa bu iş çözülür” diyen Erdursun, “Bu yasayı çıkaranlar daha sonra reklamlarını yapacak” dedi.

 

 

Erdursun’un açıklamaları şöyle:

‘SİYASİLERİN İLGİSİ BÜYÜKTÜ’

“EYT’liler Türkiye’nin dört bir yanında seslerini duyurmaya çalışıyor. Tandoğan Meydanı’nda hem katılım güzeldi. Siyasiler de büyük ilgi gösterdiler. Özellikle CHP ve İYİ Partililer, diğer muhalefet partileri ilgi gösterdiler. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş buradaydı. Sanatçılar, Haluk Levent, yerel sanatçılar buradaydı.

 

‘EYT’NİN MALİYETİ İKRAMİYE MALİYETİNDEN AZ’

“Aslında konu çok basit. Ben burada mesleğimle ilgili konuştum. EYT’lilerin maliyeti aslında toplumda bilindiği gibi çok büyük bir maliyeti yok. Nasıl emeklilere biner lira iki bayramda ikramiye veriliyor. Ne kadar güzel, veriliyor, kendi vatanımızın evlatları onlar. O ikramiyenin 24 milyar maliyeti var, bunun da 14 milyar maliyeti var.”

‘BU İŞ ÇÖZÜLÜR’

“Bu yasa çıksa, bu yasayı çıkaranlar daha sonraki dönemlerde gittikleri yerlerde ‘Bizimle gurur duyun, bize oy verin, bu yasayı biz çıkardık’ diye reklamını yapacaklar, ama şu anda biraz uzak duruyorlar. Ben burada kapsamlı bir çalışmanın, tam olarak yapıldığına inanmıyorum. Kendim bir çalışma yaptım, EYT’lilere verdim, onlar da siyasi partilere verdi. Olaya gerçek boyutuyla bakarsak bu iş çözülür”.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 − = 36