İlk 19 öğrencisini mezun etti

Gölcük Mesleki Eğitim Merkezi ilk diplomalarını verdi! 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunun yayımlandığı 19.06.1986 tarihinden bu yana kalfalık, ustalık ve usta öğretici belgeleri veren mesleki eğitim merkezleri 2020- 2021 eğitim öğretim yılı sonunda ilk defa diploma vererek, ustalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diplomasını aldılar.

Yapılan törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ve şube müdürleri katıldı. Mezun olan Ustalar duygusal anlar yaşadı. Zamanında okuyamayıp yıllar sonra böyle bir imkandan faydalanarak mezun olduklarından çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kurum Müdürü Erhan Şekerci’de pandemi sürecinde uzaktan eğitimle de olsa, zamanlarını ayırarak derslere katılan ve sınavlarda başarılı olan bu azimli Ustaları tebrik ediyorum. Bu yıl bu fırsattan yararlanan 19 Ustamız diploma sahibi oldular.

Şekerci “Mesleki eğitim merkezlerinde öğrenim gören çırak öğrencilerin özlük haklarında iyileştirmeler yapılarak kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diploması da olabilmeleri için almaları gereken fark dersleri Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenerek 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren mesleki eğitim merkezlerinde Diploma Programı uygulanmaya koyulmuştur.

Ayrıca, Mesleki eğitim merkezlerinden önceki yıllarda kalfalık ve ustalık belgesi almış olanların da fark derslerini tamamlayıp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diploması alabilmeleri için 2020-2021 Eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığınca Telafi Eğitimi Programı başlatılmıştır.

Bu kapsamda; 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında Telafi Eğitimi Programına katılarak eğitimlerini tamamlayan Ustalar 2 Temmuz 2021 tarihi itibariyle mesleki eğitim merkezlerinde ilk defa düzenlenen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Diplomalarını aldılar” dedi.

Programda konuşmaların ardından Gölcük Mesleki Eğitim Merkezinde 19 öğrenci ustalık diplomalarını almaya hak kazanırken diplomalarını Gölcük Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert ve Şube Müdürleri tarafından verildi ve başarılar dileklerinde bulundular.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 − 46 =