UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SÜRÜYOR

Kocaeli Valiliği son 1 hafta içerisinde, uyuşturucu ile mücadele kapsamında ele geçirilen uyuşturucu madde ile miktarlarını yazılı bir açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

1 HAFTADA NELER YAKALANDI

Vatandaşın huzur ve geven ortamının devamı için uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında 13 kasım ve 19 Kasım  tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün yapmış olduğu uygulamalar neticesinde 712 gram Esrar, 8 adet Ecstasy, 5 gram metamfetamin, 6 gram eroin, 1 gram  20 miligram LSD ele geçirildiği, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığının yapmış olduğu uygulamalarda ise 3 gram kubar esrar,8 gram sentetik kannobinoid, 5 gram skungele geçiridiği belirtildi.

YENİ BİR UYUŞTURUCU TÜREDİ

Liserjik asit dietilamid, kısaca LSD ya da LSD-25, halk arasında asit olarak bilinir. İlk olarak 1936-1943 yılları arasında Albert Hoffman tarafından çavdar mahmuzundan sentezlenmiştir. Elde edilişi doğal, sentezi kimyasal, yarısentetik psikoaktif bir halüsinojendir. Açık ve kapalı göz halüsinasyonları, değişen boyutsal zaman algısı, sinestezi etkisi, ruhani deneyimleri ve değişen düşünce süreci gibi psychedelic etkileri ve 1960’ların karşı kültüründeki yeri sebebiyle çok yaygın olarak bilinir. Ön beyinde 5-HT2A’nın doğrudan agonistidir. Dünya üzerinde en güçlü halüsinasyon gördüren madde olarak kabul edilmektedir. O kadar kuvvetli bir halüsinojendir ki yarattığı etkiler yıllar sonra bile ortaya çıkabilir. Halüsinasyon gördüren mantarlardan 100 kat, Meskalin’den 4000 kat daha güçlüdür.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

42 − = 36