ULAŞLI’DA ŞANLI BAYRAĞIMIZ GÖNDERE ÇEKİLDİ

Gölcük Belediyesi, vatandaşlardan gelen talebi yerine getirerek, Ulaşlı Marina’ya kaidesiyle birlikte, 22 metrelik bayrak direği yaptı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yapılan törenle göndere şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği törene, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Deniz Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve ilçe protokolü katıldı.

ÇOK ANLAMLI BİR GÜNDE BAYRAĞIMIZI GÖNDERE ÇEKİYORUZ

Törende bir konuşma yapan Başkan Sezer: “Ulaşlı’da ihtiyaç ve talepleri ekiplerimiz incelerken, vatandaşlarımızın bir bayrak direğinin yapılmasını istendiğini bana ilettiler. Bizlere de nasip oldu ve çok güzel bir mevkiye, gerekli izinleri almak suretiyle bayrak direğimizi inşa ettik.15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gibi çok anlamlı bir günde de Allah nasip etti, ilk defa bayrağı göndere hep birlikte çekeceğiz” dedi.

DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN SEMBOLÜ

Başkan Sezer konuşmasının devamında ise: “Şair Mithat Cemal Kuntay, ‘Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ demiştir. Bu bayrağın üzerindeki hilal ile ilgili olarak İstiklal Marşımızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy da Çanakkale şiirlerinde: ‘Vurulmuş tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor’ demiştir. Bizim açımızdan hem milli hem de manevi değerleri, devletimizin ve milletimizin birliğini sembolize eden bayrağımızın Ulaşlı ve Gölcük’e, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Sizlere de katılımınız için çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmanın ardından İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle tören son buldu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 5