UĞUR MUMCU ANILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük Gençlik Kolları tarafından Değirmendere Mahalle Temsilciliği’nde düzenlenen etkinlikte, Uğur Mumcu, şiirlerle ve sinevizyon gösterimi ile anıldı. Anma programı ardından Uğur Mumcu parkında şarkılar eşliğinde çiçek bırakılarak etkinlik sonlandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ SEVDAMIZDAN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Anma konuşmasını gerçekleştiren CHP Gölcük İlçe Sekreteri Nehir Çetin “Türkiye sevdalısı Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden 26 yıl geçti. Geçen onca yıla rağmen bu cesur kalemi susturan terör eyleminin arkasındaki karanlık eller, ne yazık ki hala ortaya çıkarılamadı. Uğur Mumcu, bedenen aramızdan ayrılmış olsa bile fikirleri, savunduğu ve inandığı değerleri var olacaktır. Mumcu’nun mücadelesini verdiği aydınlık, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti sevdamızdan ödün vermeyeceğiz.” dedi.

KORKMADAN, ÇEKİNMEDEN YAZDI

Etkinlikte söz alan CHP Belediye Başkan adayı İsmet İşeri “Bugün burada böylesine vatan sevdalısı, ülkenin aydınlık geleceğine önem vermiş olan Uğur Mumcu’yu ve benzer şekilde hayatını kaybeden değerlerimizi saygıyla anıyoruz. Bedenen aramızdan ayrılmış olsalar bile fikirleri ile hep var olacaklardır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak amacımız; umutlarımızı, geleceğimizi ve bize bırakılan bu mirası, daha da iyi koşullar haline getirerek gençlerimize bırakmaktır. Örnek bir araştırmacı-gazeteci olan Mumcu, korkmadan, çekinmeden, her defasında üstüne koyarak yazmaya devam etmiş ancak bundan korkan bazı kişiler tarafından hain bir pusu sonucu aramızdan zorla alınmıştır. Kendisini saygı ve sevgiyle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 75 = 80