TOPLUMU TATMİN ETMELİ BEKLENTİMİZ YÜKSEK

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Korkut Gökbayrak, 2022 yılına yönelik asgari ücretin belirlenmesi ve Gölcük Tersane Komutanlığı’na yapılacak olan 560 kişilik işçi alımı ile ilgili olarak sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. İlk olarak asgari ücrete değinen Başkan Gökbayrak, “2022 yılı için asgari ücretin belirlenmesi konusunda ilk toplantıların yapılacağı tarih, 1 Aralık olarak açıklandı. Bu tarihte başlayacak görüşmelerin öncelikle asgari ücret ile hayatını geçindiren kişiler için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

 

Sözlerine devam eden Gökbayrak, “Öncelikle asgari ücretin toplumu tatmin edecek, adalet duygusunu pekiştirecek bir seviyede olmasını diliyoruz. Yeni yılda geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi adına Asgari Ücret Tespit Komisyonu görüşmeler yapacak. Burada Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’a da güvenimiz tam. Yapılacak görüşmeler neticesinde asgari ücretin yaşanabilecek bir seviyede belirlenmesi, en büyük temennimizdir. Görüşmelerin en iyi şekilde sonuçlanması, işçilerin de kabul edeceği bir seviyede asgari ücret verilmesi gereklidir” dedi.

 

Başkan Gökbayrak, açıklamasının sonunda “Geçtiğimiz aylarda Gölcük Tersane Komutanlığı’na alınacak olan 560 işçi konusunda başvurular alınmış ve ilk mülakatlar yapılmıştı. Ardından sözlü ve yazılı sınavlar da gerçekleştirildi ve sonuçların açıklanacağı zamana geçildi. Bu konuda muhtemelen önümüzdeki dönemde sonuçların açıklanmasını bekliyoruz. Bunun sonrasında işçi arkadaşlarımız işbaşı yapacak. Açıklanacak olan sonuçların şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz. Yeni gelecek arkadaşlarımızla tersanemiz gücüne güç katacak” dedi

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

61 − = 56