TAHİR HOCAY’LA; SOHBET, MUHABBET, SAMİMİYET…

Dün Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ı, makamında ziyaret ettim. İzlenimlerimi aktarmak isterim. Elbette ki hayata geçirmekte olduğu ve projelerinin hazır olduğu, Kocaeli’yi başka bir Kocaeli yapacak çok projesi var. Bunların hepsini gün be gün sizlerle paylaşacağız. Ben sizlere Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın, şahsından biraz bahsetmek istiyorum.

Tabi Gölcük programlarını takip ettiğim için kendisi ile ilgili fikir sahibiydim. Kısmen başkanımızı tanıdığımı söyleyebilirim. Hep dile getirdiğim gibi, Tahir Büyükakın bir beyin insanı.

Çok zeki, üretken, insan sarrafı, ne istediğini, ne için orada olduğunu biliyor.

Maske takıp takmadığınızı (ama bu koronadan korunmak için taktığımız maske değil)  hani bazı insanların bazı zamanlarda yüzlere taktığı gerçek olmayan yüzleri vardır ya o maskeden bahsediyorum, işte onu hemen okuyabilen bir kişi.

Çok samimi, Kocaeli’ye yüreğine koymuş bir başkan, verilen her görevin en iyisini yapar,

Gördüğüm, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan elbette mutlu fakat görevinin büyüklüğünü, halkın daha iyi yaşaması gerektiğini, nasıl daha iyi hizmet götürebilirim onun derdi,

“Bügün Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanıyım,

Her fani gibi,  her an ölebilir ve hesap verebilirim diyor!

Bu koltuğa ve her oturduğum koltukta, hayatımın her anında asla unutmadığım tek şey;

Öleceksin ve hesap vereceksin ki, orada ki hesap bütün hesapların üzerinde” diyorum diyor.

“Ben Koca bir Kocaeli’nin hakkını üzerimde taşıyorum. Hiç kolay bir hayatım yok, hakkınca bu görevi yerine getirmek en büyük görevimdir” diyor.

Kibirsiz,

Çok içten,

Samimi,

Aslında sözün özü “İnsan”

Gölcük’ü, karış karış biliyor, Gölcük’te ki her caddenin adını, trafik ışıklarının sayısından, kavşaklara kadar Gölcük’ün her karesinden haberdar.

Çok alışık olmadığım, meslek hayatımda sadece bir veya 2 kez gördüğüm bir kişilikte Başkan,

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği gönül belediyeciliği, Tahir Büyükakın’ın üzerine dikilmiş gibi sanki,

Diyorum ya alışık değiliz, böyle Büyükşehir belediye başkanına, gönlünü koymuş bu şehre!

Konu o meşhur fotoğrafa geliyor; Başkan Büyükakının, evinin önünde çöp karıştıran bir vatandaşın fotoğrafı’na…

PAYLAŞANA BİLE BAKMADIM

Aklıma o an tek gelen şey, bu vatandaşımı bulalım oldu.   Ki normal bir insan bunu yapmalı. Çöpten ekmek toplayan biri varsa onun gereği yapılır. Bu şehirde aç yatan biri varsa bize uyumak yakışmaz diyor,

“BANA DA YAZIKLAR OLSUN” dediniz,

Evet, bu sokakta aç bir insan varsa bana yazıklar olsun dedim.

Burada aç yatan biri var da şehrin yöneticisi rahatsa o yönetici cehennemliktir. Ben bunun bilincindeyim.

Bir insanın açlığı bizim en birinci meselemizdir.  Bunun üzerinden siyaset yapılması utanç vericidir. Böyle bir şeyin siyaseti olmaz bu benim kırmızı çizgimdir diyor.

Başkan Büyükakın; Büyükşehir demek ‘insana yatırım’ demektir. Bizim tek derdimiz var o da bu millete hizmet etmek. Vermiş olduğumuz tüm sözleri yerine getirmeye, hizmet destanları yazmayı Allah bize nasip etsin diyor.

Ben yıllardır gazetecilik mesleğimde böyle bir yönetici,  böyle bir büyükşehir belediye başkanı görmediğim. Tahir hoca, siyaset üstü, Tahir hoca vatandaşın taa kendisi, çok doğru, çok dürüst, yüreğinden geçenlerle, kalbiyle yürüyor bu yolda!

Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği gönül belediyeciliğini zirveye taşıyacak diyorum.

Sanki gönül belediyeciliği Tahir hoca’nın üzerine dikilmiş!

Genel sekreterliği döneminde ortaya koyduğu, tramvay projesi ve şehir içi ulaşım master planı, sadece birkaç projesinden ve kente nefes aldıran hizmetlerinden birkaçıydı.

Şimdi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ile Kocaeli bence Altın çağını yaşayacak, böyle bir zeka, bu kadar bilgi, iyi bir ekip, kalbiyle bakan bir başkanla, Kocaeli çığır atlar.

Meslekte ki tecrübelerim, Tahir hocanın koca bir şehrin kalbinde yer bırakacağına söylüyor bana…

Tuğba ZEREN

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

13 − = 9