Silah kaçakçılarından 2 kişi tutuklandı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 4 aydan bu yana silah kaçakçılarına yönelik olarak başlatılan soruşturma sonucu, 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 46 ruhsatsız tabanca, 6 adet kurusıkı tabanca ve 16 tüfek ele geçirildi. 24 kişi gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT

Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda;46 adet ruhsatsız tabanca,6 adet kuru sıkı tabanca, 16 adet tüfek, bin 63 adet değişik çap ve markalarda tabanca mermisi, 53şarjör, 1 adet susturucu ile silah yapımında kullanıldığı değerlendirilen atölyede 2 adet freze makinesi, 1 adet sabit matkap, 1 adet torna makinesi, 2 adet bileme makinesi ve çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Gözaltında bulunan 21 şüpheli ifadelerinin alınması sonrasında,  gerekli  kanun maddelerinden işlem yapılarak serbest bırakılırken,  3 kişinin   ise tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edileceği öğrenildi. Firari oklan 3 kişinin ise yakalanmaları için çalışmalar sürüyor.

2 ŞAHIS TUTUKLANDI

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büroda alınan ifadesinin ardından Gölcük Adliyesine sevk edilen Silah kaçakçılığı Konusu ile ilgili 3 şüpheli şahıs adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilmiş, 1 şahıs savcılıktan serbest bırakılırken, 2 şahıs tutuklanarak kandıra cezaevine gönderildi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =