GÖLCÜK YENİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NİN İHALESİ 18 NİSAN’DA

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçede yapımı merakla beklenen yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali için 18 Nisan’da ihale düzenleneceğini duyurarak, Gölcüklülere müjdeyi verdi.

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, 18 Nisan’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölcük Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin ihalesi yapılacağını duyurdu. İhalenin şimdiden hayırlı olmasını dileyen Başkan Sezer, “İlçemize modern bir Şehirlerarası Otobüs Terminali kazandıracak olmasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

TERMİNALİN YENİ YERİ ESKİ MEZBAHANIN OLDUĞU ALANDA

Gölcük Belediyesi’ne ait, D-130 Karayolu’na cepheli, eski mezbahanın bulunduğu, tapuda Saraylı Mahallesi’nde, 159, 160, 161 ve 168 No’lu adaları kapsayan alanın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; 25 Mart 2020 tarihinde, İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/ 1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili raporu oy birliği ile kabul edilmiş, alan terminal yeri olarak belirlenmişti.

İNŞAAT 400 GÜN İÇİNDE TAMAMLANACAK

Yeni terminal, 10 bin metrekarelik alanda, 2 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Mevcut terminalde faaliyet gösteren firmaların da görüşü alınarak hazırlanan projede, 13 adet peron ve 9 adet yazıhane bulunacak. İnşaatın 400 gün içinde de tamamlanması öngörülüyor.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

22 − = 19