SEZER’İN ZAFER HİKÂYESİ…

SEZER’İN ZAFER HİKÂYESİ…

Merakla beklenen yerel seçimler dün sona ererken Türkiye tercihini belli etti. Doğrusu;
Uzun zamandır böylesine heyecanlı bir seçim yaşamamış, izlememiştim.
Hem, Gölcük yerelinde.
Hem de, Türkiye genelinde

Ve çok heyecanlı bir seçim sürecini geride bıraktık.

Siyasi partiler, adaylar arasında kıran kırana seçim rekabeti yaşandı.

İlçemizde sandıkların açılmaya başlamasıyla birlikte yansıyan sonuçlar, Cumhur İttifakının hep önde olduğu bir tabloya hakimdi ve o şekilde de seçim sonuçlandı.

Gölcük’te yeni bir isimdi, deyim yerindeyse ilçe teşkilatların tanımadığı, siyasette var olmayan bir kişiydi AK Partinin ve Cumhur İttifakının adayı Yıldırım Sezer,

Gölcük’te, Yıldırım Sezer ismi açıklandığında, Millet İttifakı adeta bayram yaptı. Onlara göre çerez rakipti Sezer, ve Sezer’in açıklanması ile adeta başkanlıklarını ilan ettiler.

Tamam bu iş bitti dediler!

Fakat seçime o tarih itibari ile 2 aydan fazla bir süre vardı.

Sezer, arkasında inanlarla, inandığı davasında Bismillah deyip çalışmaya başladı.

Ona inanan bir ilçe başkanı vardı ki, dağ gibi arkasında durdu, onan inanan, ilçe teşkilatı, kadın kolları, gençlik kolları adeta zırh oluşturdular.

Çetin Seymen, bu zaferi kazandıran ilçe başkanı olarak anılacak

Başkanını koltuğa taşımak için elini taşın altına sokan değil, gövdesini sokan bir ilçe başkanı o.

Ben hep inandım kendisine, daha ilçe başkanı seçilmeden kurmuştum aslında bu hayali, Çetin Seymen, farklı bir ilçe başkanı, kendisi için çok yazıldı, çok konuşuldu.

Çok iyi bir insan ilçe başkanlığı yapamaz dendi, hiç anlamadım bu eleştiri miydi, iltifat mıydı?

 Neden iyi bir insan ilçe başkanlığı yapamazdı ki?

Sonra AK Parti’nin bayramında yazıldı, “Bu İlçe teşkilatıyla sınıfta kaldı” AK Parti! Denildi.

Hem de bayramında, yapıldı bu eleştiri,

Ne Sezer, ne o ilçe teşkilatı, ne kadın kolları, ne o koca yürekli gençlik kolları, inandıkları davasında bir an olsun umutsuzluğa kapılmadı.

Yazmadan geçemeyeceğim, bu süreçte Yıldırım Sezer’i, bir an olsun yalnız bırakmayan, basın danışmanlığını ve sosyal medyasını takibini yapan gazeteci Serkan Sıdal’da, bu inanan ekibin bir üyesiydi.

İşte Gölcük’te bir zafer böyle kazanıldı, inanmış insanların dava yolunda bir an umutsuzluğa kapılmadan yürüdükleri bir yoldu bu süreç.

Sezer’i, teşkilatlar iyi tanımıyordu belki, ama Gölcük’te onu tanıyan birçok insan vardı. Ve o tanıyanların ortak bir dili vardı. Ve o dil sezer için “İnsan” diyordu. Düşkünün yardımına koşan, ihtiyaçlının dert ortağı, insanların dertleri ile dertlenen biri idi o, yardımseverliği dillerden dillere dolandı. Tertemiz, mütevazi, samimi bir isim’di.

Ve 2 aydır gezdiği dokunduğu binlerce insan Sezer’in samimiyetine inandı. Çünkü 2014 yılında yüzde 45,40 oy alan AK Parti, 31 Mart 2019 seçimlerinde Yıldırım Sezer’le oy oranını 51,73’e yükseltti. Yani Sezer, ilçemizde 50 bin 336 oy alarak Gölcük Belediyesinin yeni başkanı oldu.

Sezer, Doğduğu, yaş aldığı kentinde bugün belediye başkanı, bu kent kendisine inandı, bu kent onu sevdi ve Gölcük’ü ona emanet etti.

Bende kendisine inandım.

Yıldırım Sezer’ i tebrik ediyor,

Hayırlı olsun diyorum.

Sağlıcakla Kalın…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 1