Yeni Refah Gençlik’ten basın açıklaması

Gölcük Yeni Refah Partisi Gençlik Kolları tarafından Gölcük Anıt Park’ta düzenledikleri “İstanbul Sözleşmesi” ve “Doğu Türkistan” hakkında basın açıklaması düzenlendi.

Yeni Refah Partisi Gençlik Kolları tarafından yapılan basın açıklamasına Gölcük Yeni Refah Partisi İlçe Başkanı Yaşar Ergün ve yönetimi, Gençlik Kolları Başkanı Caner Çelik ve yönetimi, BBP İlçe Başkanı Şahin Akpınar ve yöneticileri ve Gölcük halkı katıldı.

“İstanbul Sözleşmesi” ve “Doğu Türkistan” konusunda basın açıklamasını Yeni Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Caner Çelik yaptı Caner Çelik’in basın açıklaması şöyle:

İstanbul sözleşmesinin derhal feshedilmesi ve Doğu Türkistan zulmüne sessiz kalmamak için burada toplanmış bulunuyoruz. Uzun yılardır Aile birliğimize yönelik yıkım çalışmaları, Diziler, filmler. RekIamlar ve Animasyonlar ile desteklenmiş ve İstanbul sözleşmesi iIe zirve noktasına ulaşmıştır.

TBMM tarafından 14 Mart 2012’de kabul edilen 1 Ağustos 2014 tarihinde’ de yürürlüğe giren Uluslararası bir sözleşmedir. “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi” (ETCEP) ise sözleşmenin yürürlüğe girdiği tarihten sadece bir ay sonra 1 Eylül 2014 tarihinde başlatılmıştır. İstanbul Sözleşmesinin kavramları tamamlandı, ayrımcılık nedenleri ortaya konulurken  kullananlar “Toplum” Dur” Kültür Örf adet gelenekler giderek töre namus edep ahlak ve aile gibi anahtardır. 6284 sayılı kanun sonucunda her yıl yaklaşık 120-130 bin koca evinden uzaklaştırılıyor” dedi.

Yeni Refah Partisi gençlik Kolları Başkanı Caner Çelik daha sonra ise Doğu Türkistan konusunda ise şu açıklamaları yaptı: “Maalesef islam alemi son yüz yılın zulümlerle ezilmekte. Genel coğrafyamız üzerinden kan ve gözyaşları eksik olmamaktadır.

Yıllardan beri bölgede yaşayan Uygur Türklerine yönelik baskılar her geçen gün artmakta, bölge halkına tüm dünyanın gözü önünde açıkça zulmedilemekte ve sistematik bir asimülkasyon politikası tatbik edilmektedir” diyerek bir çok konularda açıklamada bulundu

smart
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 6 =