SEZER,  “ GÖLCÜK’TE KADINLARI ÖNEMSİYORUZ”

Kadın Meclisi toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti

SEZER,  “ GÖLCÜK’TE KADINLARI ÖNEMSİYORUZ”

Gölcük  Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısı Gölcük Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıya son anda yetişebilen Başkan  Başkanı Ali Yıldırım Sezer Gölcük’te kadınları önemsediklerini ifade ederek,  kadınlara yönelik hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verdi.

Katılım oldukça yoğun oldu

Uzun zamandır gerçekleşmeyen Gölcük  Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi toplantısı bugün Belediye Meclis Salonunda gerçekleşti. Toplantıya Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in acil bir işi çıkması nedeniyle Başkan Yardımcıları Fikret Ormancıoğlu başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Ormancıoğlu’na Başkan Yardımcıları Ahmet Karadağ ve Mehmet Uzun ile Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyeleri ve çok sayıda bayan katılım sağladı.

Turnalı, “5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkının verildiği günü en güzel şekilde kutlayacağız”

Toplantıda ilk sözü alan Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanı Nurten Turnalı, “ uzun bir aradan sonra toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün toplantımızı Başkan yardımcımız Sayın Fikret Ormancıoğlu başkanlığımda gerçekleşecek. Sorularınızı kendisi cevaplandıracak.  Ben kısaca kendi çalışmalarımız hakkında bilgi veriyim. Bilindiği gibi 5 Aralık Kadının Seçme ve Seçilme Hakkını kazanmasıyla ilgili programımız 5 Aralık Perşembe günü saat 12:00’de çelenk sunumu ile olacak. 5 Aralık’ta tüm meclis üyesi bayanlarımız bekliyorum. Her sene olduğu gibi bu sene de bu anlamlı günü en güzel şekilde kutlayacağız” dedi.

Başkan Yardımcısı Ormancıoğlu istekleri dinledi

Ardından söz alan Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu konuşmasında, “ toplantımız hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Ben bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatmaktan ziyade benim ben büyük düsturum dışarıdan aldığım tepkileri sizlerden dinlemek istiyorum. Bu nedenle toplantımızı sizden aldığımızı soru ve talepleri Başkanımıza aktaracağız” dedi.

Gölcük’te yaşlanan sıkıntılar dile getirildi

Toplantıda ilk söz alan Meclis Üyesi bayan Gölcük’te yaşanan kaldırım sorunu, otopark sorunu ve özellikle Kavaklı Mahallesi’nde ağaçların aşırı uzaması nedeniyle fırtınalarda dalların tehlike oluşturduğunu ifade ederek bu sıkıntılara çözüm bulunmasını istedi.  Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ konu ile alakalı yaptığı konuşmada bu sıkıntıların dikkate alınacağını ve en kısa zamanda çözüm yollarının bulunacağını ifade etti.

Sezer, “Tüm çalışmalarımızda ve planlarımızda kadınlarımızı öne aldığımızı biliyorsunuz”

Toplantıya son anda yetişen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, toplantıda Gölcükte özellikle bayanlara yönelik birçok alanda çalışmaların devam ettiğini altını çizerek yaptığı konuşmasında, “ Öncelikle toplantımızın hayırlara vesile olmasın temenni ediyorum. Şu ana kadar görüşülenleri ben arkadaşlardan alacağım. Bilindiği gibi bizim temel hedefimiz Adaleti gerçekleştirmektir diye hep söyledik. Bu adalet temel itibariyle herkese eşit davranmaktır. Ancak toplumun içerisinde pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimler var. Bugün biliyorsunuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü , engelliler günü bir kutlanma günü değil, bir farkındalık günüdür. Yine engelli bireylerimiz gibi çocuklarımız, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da pozitif ayrımcılık yapılması gereken kesimdir. Yakın zaman önce maalesef Kadına Yönelik Şiddetin engellenmesine dair çalışmalarda bir araya gelmiştik. Toplumun önünde hala bunun  tartışılıyor olması maalesef günümüzde utanç verici bir vesiledir. Bizler pozitif ayrım yapılması gereken diğer bir kesim olarakta kadınlarımızı görmekteyiz.   Bu ana kadar yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde ve çalışmalarda kadınlarımız öncelikli olarak hedef belirlediğimizi ve pozitif ayrımcılık yaptığımızı söylemek istiyorum. Tüm çalışmalarımızda ve planlarımızda kadınlarımızı öne aldığımızı biliyorsunuz” dedi.

Bayanlara yönelik 4 yeni tesis hayata geçiyor

Sezer sözlerinin devamında, “Örnek verecek olursak; şu ana kadar belediyemizin 4 tane bu dönem için yapacağımız sosyal amaçlı tesisimiz hayata geçiyor. Bunlardan bir teki Ulaşlı’da ki daha önce belediye binası olarak kullanılan bina gençlerimiz açısından kullanılacak bir alan olacak. Bunu dışında şu anda Yazlık’ta devam eden bir Merkezimiz var. Büyükşehir Belediyemizden dev aldığımız daha önce Beyzade Konağı olarak kullanılan binamız ve Düzağaç Mahallesinde ki PTT’den dev aldığımız bina var. Bu binalarımız üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Beyzade Konağı ve PTT Binasını tamamen kadınlara yönelik düzenleme çalışmaları içerisinde bulunuyorum.  Sadece soysal faaliyetler anlamında değil kadının toplum hayatına katılmasının önündeki değil her türlü engeli kaldırma amacındayız. Bunlar eşit yapılan işe eşit ücretin alınmasından kadına yönelik şiddetin engellenmesinden her alanda kadının erkekle ön planda olabilesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiği yönündeyim” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

5 + 4 =