Seymen “Ayağımız dünyada, gözümüz uzayda olacak”

AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen Covid-19 kapsamları çerçevesinde haftalık basın açıklamasını gönderdi, Seymen Türkiye gündemlerini yer aldığı basın açıklaması şu şekilde dile getirdi:

Maalesef üzücü haberleri peş peşe aldığımız bir hafta oldu. Depremler, afetler yaşadık, şehitler verdik.  Irak’ın Gara bölgesinde icra edilen Pençe Kartal-2 harekatında şehadet şerbeti içen Kahraman Mehmetçiklerimize ve hain terör örgütü Pkk tarafından 6 yıl önce kaçırılan ve geçtiğimiz gün kalleşçe şehit edilen 13 yurttaşımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. İç işleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun da dediği gibi hain terör örgütünün evlatlarımıza ve ailelerine çektirdiklerinin hesabı soruldu, sorulmaya da devam edilecek. Sayın Bakanımız Elebaşı Murat Karayılan yakalanıp bin parçaya bölünmesi sözünü açıkça verdi. İnşallah o günü de göreceğiz.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Türkiye Uzay Ajansı’nın hedefleri açıklandı. Güney Afrikalı iş adamı, uzay alanında dünyadaki tek özel şirketin sahibi Elon Musk ile Sayın Cumhurbaşkanımız sık sık iletişim kuruyorlardı. Dünya ticareti, ekonomisi, teknolojisi önümüzdeki dönemde uzay girişimleri ile şekilleneceği aşikar. Biz de ileri görüşlü liderimiz ve mühendislerimiz sayesinde bu alanda da yerimizi alıyoruz. Ak Parti hükümeti olarak sadece TUBİTAK aracılığıyla 18 yılda uzay projelerine 2.1 milyar TL kaynak sağladık. Yeni nesil uçuş bilgisayarları ve yazılımları, elektrikli itki motoru, ilk yerli sonda roketi, ilk parçacık radyasyonu test altyapısı vb. yenilikler yaptık. Göktürk-2 istihbarat uydusu ile Türkiye’nin savunma, çevre şehircilik, tarım ve ormancılık alanlarındaki ihtiyaçlarına yanıt verdik. Hali hazırda inşa ettiklerimiz arasında da Erzurum Doğu Anadolu gözlem evi, Göktürk-3 yüksek çözünürlüklü uydu, Türksat 6-A yerli ve milli haberleşme uydusu, İMECE yerli ve milli yer gözlem uydusu bulunuyor. Ayrıca 2023 yılında inşallah bir Türk uzay insanını Ay’a göndereceğiz.. Milletimizin desteği ve duası ile Dünya’nın gelişimsel her alanda önde gelen ülkeleri arasında yer alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın ifadesi ile bundan sonra ‘’ayağımız dünyada, gözümüz uzayda olacak. Kökümüz dünyada, dallarımız göklerde olacak.’’ Türkiye’nin dünü ve bugününün altında imzamız olduğu gibi, inşallah yarınını da biz inşa edeceğiz.

Yerel gündemimiz de yoğunluğunu koruyor. Geçtiğimiz hafta İl Kadın Kollarımızın Kongresi’ne Gölcük İlçe Teşkilatı olarak katılım gösterdik. Pandemi süreci nedeniyle katılımı dar kapsamlı tuttuk. Yeniden Başkan seçilen Yasemin Özdemir Başkanımıza ve yönetimine hayırlı olmasını diliyorum. Böylece ilimizde kadın kolları kongrelerimizi tamamlamış olduk. Gölcük İlçe Kadın Kollarımız da çalışmalarını sürdürüyor. Başkanımız Sayın Saime Yelken ve yönetimi geçtiğimiz hafta Sosyal Medya, Algı ve Manipülasyon Farkındalık eğitimi aldılar. Teşkilat içi eğitimlerimizi kademelerimizde ve mahalle teşkilatlarımızda sürdüreceğiz.

İlçe ana kademe yönetimi olarak biz de geçtiğimiz hafta çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürdük. İstişare kurulu üyelerimizi, geçmiş dönem yöneticilerimizi, mahalle muhtarlarımızı, hemşeri derneklerimizi ziyaretlerimiz devam ediyor. Ayrıca mahalle başkanlıklarında kan değişiklikleri de sürecek. Teşkilatımız dinamik yapısını koruyor.

Gençlik Kolları’ mız da çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer ile birlikte Gençlik Kollarımızın haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına katıldık. Gölcük gençliğine ne gibi hizmetler verebileceğimizi, verdiğimiz hizmetlerin geri dönüşlerini konuştuğumuz verimli bir toplantı oldu. Belediye Başkanımız ile birlikte gençlerimize ayrı bir ilgimiz var. Genç beyinlerin fikirlerine önem veriyor, onların bakış açısını her zaman değerlendirmek istiyoruz.

Kuraklığı konuştuğumuz bu dönemde Rabbim bölgemize rahmetini gönderdi. Şehrimiz bir hafta boyunca kar yağışı alacak. İlk yağış gününde Gölcük Belediyesi ekiplerimiz tam kadro sahadaydılar. Sabah saatlerinde gece geç saatlere kadar kar küreme ve yol açma çalışmalarını sürdürdüler. Başkanımız riayesetinde tüm Belediye personelimize bir Gölcük sakini olarak teşekkür ediyorum. Özverileri sayesinde şu ana kadar bir aksilik yaşamadık. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşehrilerime hayırlı ve bereketli haftalar diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

66 − 65 =