SAVDES-SEN’DEN ANITPARK’TA ZAM EYLEMİ

 

 

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN Savdes-Sen Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre ve sendika üyeleri Anıtpark’ta bir araya gelerek, basın açıklamalı bir eylem gerçekleştirdi. İmre yaptığı açıklamada, memurlar arasında zam konusunda ayrım yapıldığını dile getirdi ve hükümetten bunun giderilmesini istedi.

 

 

 

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN Savdes-Sen Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İMRE ve sendika üyeleri Anıtpark’ta bir araya gelerek, basın açıklamalı bir eylem gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu eylemde basın açıklaması yapan Başkan İmre şunları söyledi: “18 Nisan 2018 tarihinde onaylanan Türk Silahlı Kuvvetleri Yan Ödeme Kararnamesi ile Millî Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına zam yapılmış, ancak aynı kıt’a, karargâh ve kurumlarda birlikte çalıştığı, aynı lojman ve aynı servislerden faydalandığı, hatta 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta yaşandığı gibi birlikte şehit olduğu biz devlet memurları bu zamdan ayrı tutulmuştur.

“ZAM YÖNÜYLE AYRIŞTIRILDIK”

Anılan kurumlarda görevli devlet memurları tarafından kurulan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN olarak; El-Bab’ta, Afrin’de ve iç güvenlik bölgesinde teröristlere ve yedi düvele karşı kahramanca mücadele eden, canını ortaya koyan ve bizleri gururlandıran subay, astsubay ve uzman erbaşlarımız için verilen zam miktarını son derece yetersiz buluyoruz. Ancak, bu kurumların çalışanları ve zam verilen personelin mesai arkadaşları olan emektar devlet memurlarının zam yönüyle ayrıştırılmasını ve sıkıntıları ile emeklerinin yok sayılmasını da kabullenemiyoruz.

“KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇ BATAĞINDA KIVRANIYORUZ”

Devlet memurlarının mali ve sosyal haklarının; yıllardır göz ardı edildiği, son dönemlerde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarda çalışanlara yönelik yapılan iyileştirmeler nedeniyle, kamu kurumları arasında ortalama maaş durumu açısından 20’Ii sıralarda yer bulabildiği ve ekonomik sıkıntıya düşen personelin kredi ve kredi kartı borç batağında kıvrandıkları aşikârdır. Bunun yanında, fiili hizmet süresi zammı (yıpranma) ile orduevleri ve kamplardan faydalandırılmayan, lojmanlar ve servislerden ise kısıtlı olarak yararlandırılan, ancak 24 saat esasına göre ve askeri disiplin kurallarına göre çalışan bizlerin hali 50 yıldır hiç düzelmediği gibi 21’inci yüzyıl şartlarında da içler acısıdır.

BU DURUM 25 BİN DEVLET MEMURUNU ÜZMÜŞTÜR

Hal böyle iken, bir de bu ayrımcılık maalesef Türk Silahlı Kuvvetlerinde Çalışan yaklaşık 25.000 Devlet memuru ve yüz bini bulan ailelerini üzmüştür. EI-Bab ve Afrin kahramanlarının mesai arkadaşları bizler, bunca emek ve özveriye rağmen “yine sıfır çektik”, “mesai arkadaşlarımızla, beraber yürüyemedik biz bu yollarda bize sahip çıkan bir kurumumuz dahi maalesef olmadı.”

BİZLER ÜVEY EVLATLAR MIYIZ?

Şimdi yetkililere soruyoruz; Bizler Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının üvey evlatları mıyız? Merasim Sokak’ta ölümün bile ayıramadığı bizleri, zam konusunda neden ayırdınız? Görev yaptığımız kurum ve birimlerin kurumsal hafızası olan Devlet memurlarının aidiyet duygusu bitiyor. Farkında mısınız? Ancak her zaman olduğu gibi, yürütülen bu mücadeleyi yok sayan ve bazı odaklara hizmet eden bir zihniyet halen karalamalarına ve mücadeleyi zayıflatma girişimlerine devam ediyor.

SAVDES-SEN RÜZGARA GÖRE HAREKET ETMEZ

Bu arada, SAVDES-SEN rüzgâra göre hareket etmez. Kadrolarının aklı da, bilgisi de, becerisi de süreci yönetmeye yeter. Tabi ki yapıcı eleştiriler, teklifler ve öneriler mücadeleye güç katar ve bunlardan faydalanılır. Ancak, kendini bizleri yönetmeye programlamış ve öyle olduğunu sananlara tavsiyem kendilerini yormamalarıdır.

“ÜLKEMİZİ YÖNETENLERİN BU SESE KULAK VERMESİNİ İSTİYORUZ”

Sonuç olarak, her mağduriyetin bir telafisi vardır diyor, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız, Sayın Milli Savunma Bakanımız ve Sayın Maliye Bakanımızdan Türk Silahlı Kuvvetlerinde Çalışan yaklaşık 25.000 Devlet memuru ve yüz bini bulan ailelerinin sesine kulak verilmesini ve mali haklarımızın iyileştirilmesinin sağlanmasını, böylelikle kurum içi ayrımcılığın kaldırılarak, kurumlarımızın, rütbeli ve sivil personeli ile birlikte büyük bir aile haline getirilmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz gerçekleşinceye kadar, aldığımız karar ve belirlediğimiz Eylem Planı çerçevesinde, bu ayırımcılığı protesto etmeye kararlılıkla devam edeceğiz.” Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur” denildi. Haber: Serkan SIDAL

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 2