Bir çetesi daha çökertildi

Kocaeli İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince 24.12.2018 -15.04.2019 tarihleri arası gerçekleşen 5 olayla ilgili yankesicilik çetesini çökertti.

Olaylar, 24 Aralık 2018 – 15 Nisan 2019 tarihleri arasında meydana geldi. İddiaya göre; Derince İbni Sina Mahallesinde bir marketten 800 TL değerinde malzeme, İzmit Orduevi mevkiinde durakta bir vatandaştan cep telefonu, Perşembe Pazarı mevkiinde bulunan otobüs durağında yaşlı adamın cebinden 3 bin TL emekli maaşı, Kadıköy Mahallesi otobüs durağında bir kadının çantasından 15 TL para, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi otobüs durağında 500 TL çalınması olayları ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.

ARAÇ İÇERİSİNDE GÖZALTI

MOBESE ve kamera görüntüleri incelendikten sonra şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. Yapılan operasyonla 20 kaydı olan 46 yaşındaki K.A., 43 kaydı olan 22 yaşındaki Ç.A. ve 5 kaydı bulunan 51 yaşındaki K.G. isimli şahıslar D-100 Karayolu İzmit Yenidoğan’da araç içerisinde teknik takip ve çalışma sonucu yakalanarak gözaltına aldı. Şahıslar ifadeleri alınmak üzere getirildikleri Asayiş Şube Müdürlüğünde tamamlanan işlemleri sonrası Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerin kargaşa çıkartıp, kalabalık arasında vatandaşların cep ve çantalarından yankesicilik yöntemiyle para çaldıkları öğrenildi

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

26 − = 23