ŞARBONLA MÜCADELE HIZLA SÜRÜYOR

 

 

 

Gölcük Hasaneyn’de Şarbon mikrobunun görülmesi sonrasında Gölcük Kaymakamlığı bölgede önlem aldı ve köyün karantinaya alınması dışında, hastalığı kuluçka devresinde önleyecek için aşı uygulamasına başladı. Hasaneyn ve çevresinde bulunan hayvanlara 1395 doz aşı vurulacak. Hastalık kontrol altına alınırken, her hangi bir olumsuz durum bulunmuyor.

 

 

 

 

Gölcük Hasaneyn’de Şarbon mikrobunun görülmesi sonrasında Gölcük Kaymakamlığı bölgede önlem aldı ve köyün karantinaya alınması dışında, hastalığı kuluçka devresinde önleyecek için aşı uygulamasına başladı. Hasaneyn köyünde oturan Hayrettin A., mide bulantısı şikayetiyle hastaneye giderken, şarbon hastalığı tespit edilmişti. Hayrettin A. tedavi altına alınırken, İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, Gölcük Hasaneyn köyündeki hayvanlardan numune almış, şarbon virüsü saptanınca, köye hayvan giriş ve çıkışları 15 gün boyunca yasaklanmıştı. Köyde hayvanların aşılanmasına  derhal başladı.

VİRÜSÜN DAĞILMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINIYOR

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş köyün karantina altına alındığını belirterek, “Hasaneyn köyü karantina altına alındı. Gönderdiğimiz numunelerden gelen raporda şarbon virüsüne rastlandı. Bu olayla ilgili ekiplerimiz dün inceleme yaptılar. Bugün de hayvanların aşılarını yapıyorlar. Bizim amacımız en kısa sürede şarbon hastalığından kurtulmak ve vatandaşlarımızın canlarını korumaktır. Genel çalışmalarımız sürecektir. Bunun bir kuluçka dönemi var. Bu virüsün dağılmaması için önlem almaya çalışıyoruz. 1395 doz aşı yapılacaktır. Kurbanlık hayvanların şu anda buraya gelmesi söz konusu değildir. Bu hastalığın neticesine bakılmadan kurbanlık hayvanın girilmesi yasaklandı. Bu hastalık ise 15 gün içerisinde bir cevap alacağız. Ondan sonra ne gerekilirse o yapılacaktır. Temennimiz biran önce bu hastalıktan kurtulmaktır” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

23 + = 26