SANCAKLI ÜLKENİN RAYINA OTURMASININ FORMÜLÜ AÇIKLADI

Gazetemizi ziyaret eden MHP milletvekili, Kocaeli 1.sıra adayı Saffet Sancaklı, Genel Yayın Müdürümüz Serkan Sıdal’ın sorularını yanıtladı. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle ilgili önemli açıklamalar yapan Sancaklı, “Bu seçim normal seçimden farklı bir seçim. Türkiye’nin 50, 100 senelik belki de çizgisini belirleyecek. Yaşanacak kötü bir durum ülkeyi kaosa götürür. Onun için Recep Tayyip Erdoğan 1.turda seçilmeli, MHP’de 100’ün üzerinde milletvekili ile mecliste temsil edilmeli. Türkiye’nin rayına oturma formülü bu” dedi.

 

 

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli Milletvekili ve 1.sıra adayı Saffet Sancaklı gazetemizi ziyaret edip, İmtiyaz Sahibi Serkan Zeren ve Genel Yayın Müdürü Serkan Sıdal ile sohbet etti, önemli açıklamalar yaptı. Ziyarette, İlçe Başkanı Bilal Çakır, İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çakıroğlu, Milletvekili adayı İnanç İbrahim Çakıroğlu, Ülkü Ocakları Gölcük Başkanı Tuncay Cabar ve partililer katıldı.

 

Ziyaret esnasında Serkan Sıdal’ın sorunlarını yanıtlayan Sancaklı şunları söyledi:

 

ÖNCELİKLE AF KONUSUNDAKİ FİKİRLERİNİZİ ALABİLİR MİYİM? NEDEN BU AF GEREKLİ?

Af konusunda iki ana konudan çıkış yaptı Genel Başkanımız. Bir tanesi bugün millet ittifakında bulunan CHP, İYİ Parti, Saadet ve Demokrat Parti, Selahattin Demirtaş’ın cezaevinde olmaması gerektiğini hep bir ağızdan anlatıyorlar. Demirtaş kim 50 bin kişinin katili. Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı, PKK’nın siyasal kanadının lideri. Şimdi bu 4 partide diyor ki, çıksın bu dışarı. Kampanya yapacaklarmış. Ne kampanyası yapacaksınız adam vatan haini yatacak orada çürüyecek. Şimdi bunlar söyleyince genel başkan da dedi ki, bunlar bir olmuşlar dışarı çıkarmaya çalışıyorlar. O zaman kader mahkumlarımız da, ülkücü kardeşlerimizde asıl dışarı çıksın dedi. 2.si de şuan cezaevlerinde o kadar çok kişi var ki, normal kapasitenin 3 katı, 3 vardiya da  uyuyorlar. Yan yana, üst üste yatıyorlar. Bu da terör örgütünün tam istediği bir ortam. Mutlaka rahatlatılmalı. Bazı suçlar ayrı olmak üzere kader mahkumlarının dışarı çıkması gerektiğini dile getirdi.  Devlet Bahçeli’de söylediğine göre de af çıkacak Allah’ın izniyle.

 

 

 

KOCAELİ’DEN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA HEDEFİNDESİNİZ?

Normal şartlar da 11’den 13’e çıkması çok büyük avantaj. 1 Kasım seçimlerinde aldığımız oya bakarsak 2.7 milletvekili bizde gözüküyor. Tabi Türk Milleti nasıl teveccüh gösterecek tam bilmiyorum ama özellikle 15 Temmuz’dan sonra insanlar bu Devlet Bahçeli ne büyük devlet adamı demeye başladı.  Bizim tavrımız hem aynı olmasına rağmen, bugün Liderimizi daha çok anlıyor insanlar. Bu sokakta çok büyük karşılık gördü. İnanılmaz bir karşılık var. Ben MHP’nin tarihinin en çok oyunu alacağını düşünüyorum. Sokaktaki görüntü sandığa da yansırsa ki, yansıyacak MHP güçlenecek. Daha önce bizi çağırmayanlar bugün bizi çağırıyor ve oyumuz size diyor. Vatandaşlar MHP bu ülkeyi ayakta tutuyor, teminatıdır, sigortasıdır diyor. Her halde bu sefer sigorta primlerini insanlar oy olarak verecek.

MHP ÜLKE GENELİNDE KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARMALI?

AK Partiye oy verenler arkadaşlara şunu söylüyorum. 33 milletvekili ile bu kadar müdahale edebilen bir liderin ve partinin mutlaka 100’ün üzerinde bir milletvekili ile temsil edilmeli. MHP eğer bunu başarırsa ülkede dengeler yerine oturur. Onun içinde bu sefer takım tutar gibi parti tutmayalım. Ülkenin menfaatlerini düşünelim. MHP ciddi bir patlama yapılacak.

SAFFET SANCAKLI KOCAELİ’NE AZ GELİYOR DİYORLAR, BUNU NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

2 milyona yakın bir şehre tek milletvekilinin yetişme imkanı yok. Zaten sizde takip ediyorsunuz haftanın 4,5 günü Ankara’dayız. Geriye kalıyor 2 gün. Bir sürede görevlerimiz var. Partinin spor politikasını ben belirliyorum. Balkanlardan ben sorumluyum. Çevre komisyonu üyesiyim. Daha geçen aya kadar MYK üyesi idim. Bütün yurt ve yurt dışı ziyaretlerine ben gidiyorum. Zaten baktığınız da fiziksel olarak mümkün değil. Lütfü ve tayfası tarafından da bu durum kaşınıyor. Saffet Sancaklı gelmiyor. MHP’ye Kocaeli 5,6 tane vekil versin. Bizde her zaman nöbetçi bırakalım. Tek milletvekili ancak bu kadar oluyor. Her gün burada cenazeye katılsam 365 cenaze yapar. 12 bin kişi vefat ediyor. İYİ Parti ve CHP ağzı bu. Saffet Sancaklı’nın telefonu 24 saat açık. Arıyorsun, ulaşıyorsun. Derdi olupta bana ulaşamayan olmuş mu hiç. Bende isterim buralara gelmek ama imkanlar bu kadar. 1990’dan beri bu şehirdeyim. Kimlere ne milletvekilleri verdi bu millet. MHP’ye bir verin bakalım. Verin memnun kalmazsanız rahat rahat eleştirin.

BU SEÇİM SONUNDA NASIL BİR TABLO ÇIKMALI?

Bu seçim normal seçimden farklı bir seçim. Türkiye’nin 50, 100 senelik belki de çizgisini belirleyecek. Yaşanacak kötü bir durum ülkeyi kaosa götürür. Onun için Recep Tayyip Erdoğan 1.turda seçilmeli, MHP’de 100’ün üzerinde milletvekili ile mecliste temsil edilmeli. Türkiye’nin rayına oturma formülü bu. Bunun yanında yaşanacaklar ülkeyi sancılı günlere götürür. Ülkenin gerginliğinin biran önce alınması gerekiyor. Hem ekonomi de bu böyle, hem de toplumsal olarak. Röportaj: Serkan Sıdal

 

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

32 − 31 =