RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ TBMM GÜNDEMİNDE

 

İyi Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan konuyu TBMM’ye taşıdı. Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı’na yaklaşık 500 metre uzaklıkta inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santrallerine bölgede yaşayan köylüler tepki gösteriyor.

 

 

Gölcük’te inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santralleri çevreyi tehdit ediyor. Gölcük Eriklitepe Tabiat Parkı’na yaklaşık 500 metre uzaklıkta inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santrallerine bölgede yaşayan köylüler tepki gösteriyor.

BU BÖLGENİN SEÇİLMESİNİN ÖZEL BİR NEDENİ VAR MI?

İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, köylülerin haklı çığlığını TBMM’ye taşıdı. Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.Önergesinde; “Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde inşa edilmesi planlanan rüzgar enerji santrallerine bölgede yaşayan köylüler tepki göstermektedir.” diyen Türkkan, kayın ormanlarının bulunduğu bir doğa içerisinde kurulacak olan rüzgar santrallerinin olduğu yerde 3 derece ısı artışı yaratarak çevresindeki su kaynaklarının kurumasına neden olacağını, direkler arasında türbülans meydana geldiğinden göçmen kuşlarının, arıların yön şaşırmasına sebebiyet vereceğini ve rüzgar tribünlerinin olduğu yerleşim yerlerine yakın olan bölgelerde rüzgar sendromu hastalığı meydana getirip insanların sağlıksız bir şekilde yaşamalarına neden olacağını yazdı ve bunun köylüler tarafından da dile getirildiğini ifade etti. Türkkan ayrıca rüzgar santrallerinin parçalarının taşınabilmesi için bölgedeki yolların ağaçlar kesilerek genişletilmesi gerektiğini, bu durumun  da yeni bir orman katliamına neden olacağını belirtti. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden gerekçeler için alınması düşünülen tedbirlerin neler olduğunu da sordu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

96 − 92 =