Rheinland Pflaz İlköğretim Okulu’ndan önemli başarı

‘Ümit Var eTwinning Projesi’ 10 Öğretmenin ortaklığında çeşitli etkinliklerle hız kesmeden devam ediyor.

eTwinning kapsamında başlatılan proje, engelli bireylerin sorunlarına çözüm yolu bulabilmek, onları anlamak ve farkındalık yaratmak için yola çıktı.Bu proje kapsamında farklı illerden 10 Öğretmen; Derya Özden- RheinlandPfalz İ.O.- Gölcük KOCAELİ, Derya Kaya- Ayşe Sıdıka Alışan İ.O.- Gebze/KOCAELİ, Aysun Tepecik- Kurtlar İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK, Feyza Gürtepe- Kurtlar İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK,

Yeşim Çiftçi- Erdemir İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK, Duygu Boruönü Can- Erdemir İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK, Semra Öztürk- Erdemir İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK,  Serap Gündoğdu- Kepez İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK, Salih Danışmaz- Gülüç Vesile Dikmen İ.O.- Ereğli/ZONGULDAK, Ferhan Danışmaz- Şehit Abdullah Delibaş İ.O.- KİLİS ) ve sınıflarındaki öğrenciler.

‘Engelli olmak başarıya engel olamaz’

Ocak ayı etkinlikleri kapsamında 15.01.2021 tarihinde Türkiye GoalBall Milli takım oyuncuları ile uzaktan da olsa bir araya geldi. 2021’de ülkemizi Tokyo’da yapılacak Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında temsil edecek olan görme engelli sporcular ile güzel bir toplantı ve söyleşi gerçekleştirildi. Sporcular engelli olmanın hiçbir şeye engel olmadığını, insanın istediği şey için çaba harcadığı zaman her şeyi başarabileceğini belirttiler.

Toplantıya Gebze İlçe Gençlik Antrenörü Serdar Kiraz katılım sağladı

Toplantıya Gebze Gençlik Spor Müdürlüğü’nü temsilen İlçe Gençlik Judo Antrenörü Serdar Kiraz’da katıldı. Eşinin de bir dönem görme engelli milli takımını çalıştırdığını söyleyen Serdar Kiraz Türkiye’de her ilde paralimpik sporları için tesislerin yapılmasının çok önemli olduğunu belirtti. Görme engelli olmasına rağmen Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitiren ve okurken yaşadığı zorlukları, çevresinde bulunan aile ve arkadaşlarının yaptıklarını anlatan sporcumuz yürütülen projenin de bu kapsamda yeni yetişen nesiller için çok önemli olduğunu belirtti. Toplantının başında ekran karşısına gelen takımımızı alkışlarla karşılayan öğrenciler toplantı bitiminde de onları milli marşımızı hep bir ağızdan söyleyerek alkışlarla uğurladı. Azmin ve umudun en büyük göstergesi olan milli takım oyuncularımızla Tokyo’ya yolculuk etmeden tekrar görüntülü bir görüşme yapıp onları bizzat yolcu etmek istediklerini söyleyen öğrenciler milli takımımız için çok büyük bir motive kaynağı oldular.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 20 = 25