Proje hız kesmeden devam ediyor

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın gözetmesi altında , Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın birlikteliğiyle  geçtiğimiz yıllarda başlatılan “Sıfır Atık Projesi”, Gölcük Belediyesi tarafından hız kesmeden devam ediyor.

Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, resmî kurumlara, okullara ve toplu yaşam alanlarına koyduğu geri dönüşüm kutuları vasıtasıyla, atıklar periyodik olarak toplanıp, geçici depolama alanında ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

Ülke ekonomisine önemli katkı

Proje kapsamında özel geri dönüşüm kutularını yerleştiren ekipler, “Her atık çöp değildir” sloganı kapsamında çalışmaya hızla devam ediyor. Kurumlara ve toplu yaşam alanlarına dağıtılan özel geri dönüşüm kutularında; camlar ,kağıtlar, plastikler, metaller, organik ve geri dönüştürülemeyen bölümlerinden oluşan kutularda toplanıyor, özel lisanslı firmalara teslim edilerek geri dönüşümü sağlanıp, ülke ekonomisine katkı sunulmuş olunuyor.

“Çevreye duyarlı bir Gölcük”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Çevreye duyarlılık hepimiz için sosyal bir sorumluluktur. Çevre bize miras değil, korunması ve gelecek nesillere en güzel şekilde devredilmesi gereken bir emanettir. Daha temiz bir Gölcük’e ulaşmak için hepimizin yerine getirmesi gereken sorumluluklar vardır. Sıfır Atık Projemizi de bu kapsamında çok önemsiyoruz. Atıkları kaynağından ayrıştırarak hem çöp miktarını azaltabilir hem de geri dönüşüme kazandırarak çevreye ve ekonomimize katkı sunabiliriz. Kaynakların tasarruflu kullanılması ve ekonominin güçlenmesi için, toplum olarak bu bilinci kazanmak ayrıca da genç nesillere öğretmek zorundayız. Hemşehrilerimizin de katkılarıyla Gölcük Belediyesi olarak bu proje kapsamında çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

59 − 55 =