POLİSLERİN HAKLARINI MECLİSTE GÜNDEME GETİRDİ

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet mecliste polislerin sorunlarını dile getirerek, “Yıllardır yükselen bu sese daha fazla kulak tıkamayın, polislerin sosyal ve ekonomik taleplerini karşılamak için bir an önce gereğini yapın” dedi.

 

 

Mecliste polislerin yaşadıkları sorunları dile getiren ve 3600 ek gösterge konusuna değinen CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Çalışma saatlerinde insani şartları oldukça aşan polis memurları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olması nedeniyle yüz seksen saat çalışması gerekirken ayda iki yüz kırk saatten fazla çalışıyor. Sürekli olarak 12/24 çalışma sistemi nedeniyle hayatları altüst olan polislerimiz neredeyse bütün angarya işlere koşturuluyor, buna rağmen fazla mesai ücreti de ödenmiyor” dedi.

POLİS ASKER EK GÖSTERGESİ NEDEN FARKLI?

Açıklamasına devam eden Milletvekili Hürriyet, “Haklı ek gösterge talepleri 3000’e çıkarıldı ama bu da sadece 57 lira fark etti. Polislerimiz de askerlerimiz gibi, haklı olarak, 3600 ek gösterge istiyor. Terör olaylarının yaşandığı kentlerde çoğu zaman birlikte operasyon yapan, aynı kurşunun önüne geçen, birbirlerine siper olurken birlikte şehit olup ay yıldızlı bayrağa sarılı bedenleri birlikte toprağa verilen polis ve askerlerimiz arasında neden bu ayrım yapılıyor? Polislerin de aileleri var; istedikleri 3600 ek göstergeyle, kendileri bu dünyadan yitip gittiğinde en azından eşleri, çocukları, anne babaları şehit askerin eşi kadar maaş alsın, rahat etsin istiyorlar. Yıllardır yükselen bu sese daha fazla kulak tıkamayın, polislerin sosyal ve ekonomik taleplerini karşılamak için bir an önce gereğini yapın” açıklamasında bulundu.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 45 = 55