“PARTİLİ, PARTİSİZ GÖLCÜK’ÜN BAŞKANI OLMAYA ADAYIM”

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel ve ekibi gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette 9 Mart´ta açıklanacak olan projelerine de değinen İşeri, “Sanayi´de Sanayi Devrimi yapacağız” dedi.

“İŞ GÜVENCELERİNİ ÜST DÜZEYE ÇIKARTACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri, gazetemize ziyarette bulundu. Ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı.  Hakkında çıkan belediye personelini değiştireceği ile ilgili manipülasyonlar hakkında İşeri  “Belediye başkanı olduğumda belediye çalışanlarının güvenceleriyle ilgili bir takım manipülasyonlar yapılıyor. Emeğiyle orada çalışan emeğinin karşılığında ücret alanlar,  iş güvenceleri yönünden kesinlikle bir endişeye kapılmasınlar. Onların iş güvencelerini,  sosyal haklarını daha da üst düzeye taşımak için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Büyükşehir kazanılamazsa ücretler ödenemez gibi bir takım spekülasyonlar yapıyorlar. Ben bütçeyi bilen bir insanım. Yıllarca İl Genel Meclis üyeliği yaptım. İl özel idareleri belediyelerle aynı bütçe kapsamındadır. 2019 yılı kabul edilen bütçesinde 38 milyon 100 bin lira iller bankası vergi gelirlerinden gelecek olan pay var. Bu direkt belediyenin hesabına gelir, Büyükşehire gelmez.  Şu andaki mevcut yerel iktidarın hazırlamış olduğu bütçe cari ödemelerde 30 trilyon civarında. Bunlar ezbere hesap edilmiyor. Bir önceki yılın Vergi gelirlerinden kişi başına net gelecek olan rakamla hesap edilir. Burada personel ücret ödemelerine yönelik herhangi bir endişe, herhangi bir handikap kesinlikle söz konusu değildir. Hatta biz onların maaşlarını nasıl daha iyi standarta çekebilirizin derdindeyiz” dedi.

“PERSONELİN İŞ TEMİNATI BENİM”

Açıklamalarına devam eden İşeri “İller bankası vergi gelirlerinden olan pay direkt belediyenin kendi hesabına gelir, ödemeler buradan yapılır. Sadece ve sadece büyükşehir yatırımlar açısından projelerine sunulup büyük yatırımların yapılabilecek olan mercilerdir. Bunu bir şekilde çarpıtıldığının haberlerini alıyoruz. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Bütün çalışan işçilerin ücretlerinin ödenmemesi gibi bir endişelerinin olmamasının yanı sıra, iş güvencelerine yönelik de kesinlikle endişe duymasınlar , ama eğer orada çalışır gibi görünüp de çalışmayanlar varsa o farklı bir şey. Gerçek manada hizmet edip çalışan personelin hiçbir endişesi olmasın. Belediyede çalışan AK Partili birisinin iş güvencesi  de bizim teminatımızda olacak. İleride istihdam konusunda işe alacağım insanların hiçbirisine git CHP´ye üye ol demeyeceğim. AK Parti üyeliği varsa da git partinden istifa et demeyeceğim. Herkes bu konuda rahat olsun. Herkes temel hak ve fikirlerini ortaya koyacak. Ben partili, partisiz Gölcük’ün belediye başkanı olmaya adayım, insanların siyasi düşüncelerini  ve fikirlerini değiştirmeye değil”  ifadelerini kullandı.

“İLAÇLAMAYI ZAMANINDA YAPTIK, BÜNYEMİZDE KURT ÜRETMEDİK”

Seçim şansı ve belediye meclis üyeleri üzerine konuşan İşeri “Ben kendimi % 51 şanslı olarak görüyorum. Sandık açılmadan şu kadar öndeyim bu kadar öndeyim gibi afaki söylemlerde bulunmak istemiyorum. Yalnız şunu ifade edebilirim ki, hakikatten çok olumlu tepkiler var. İnanılmaz bir ilgi var. Ulaşlı´dan Yazlık´a kadar her tarafta kabul görüldük. Meclis üyesi listemiz de inanılmaz bir beğeni gördü.  İnsanların bu olumlu tepkileri sandığa yansırsa ki yansayacağını umuyorum. Kolaylıkla seçimi alacağımızı düşünüyorum. Meclis listesi üzerine İşeri; iyi parti´nin isimleri de çok değerli Emrah Salbacak olsun Çetin Kocatürk olsun,  Halit Motor bu isimler şehrin dinamiklerindendir.  Meclis listemiz çok iyi oldu. Bu sefer ilaçlamayı zamanında yaptık. Kendi bünyemizde kurt üretmedik.”  dedi.

“9 MART YEREL İKTİDARA YAKINLIĞIMIZIN PROVASI OLACAK”

Açıklanacak olan projelerle ilgili İşeri “Projeler 9 Mart´da açıklanacak.  Gölcük´ün gerçekten yaşamına dokunacak, insanların sofrasındaki ekmeğini arttıracak, Donanma kenti vizyonuna, yakışır yaraşır,  insan odaklı  projelerimizi açıklayacağız. Projenin içerisinde esnaf, köylü, işçi  her kesimden vatandaşımız  var . Yine projenin içinde  sokak hayvanları, trafik sorunu, otopark, kentsel dönüşüm bu sorunlarının çözümü olacak her şey var. Sanayi´de sanayi devrimi yapacağız. Bu işi çok iyi profesyonel bir kadroyla hazırladık. 9 Mart yerel iktidara ne kadar çok yakın olduğumuzun bir provası olacak.” Dedi.

“BİZ HER KESİMİN OYUNA TALİBİZ”

İşeri HDP´lilerin oyunu istemiyor söylemlerine karşılık olarak “Burada bir çarpıtma var. Biz tabanda her kesimin oyuna talibiz. Bizim ittifakıkmızın kiminle yaptığımız belli. İYİ Parti ile ittifak yapıyoruz. Bu kadar basit. Bunun dışında öküzün altında buzağı aramanın hiçbir anlamı yok. Ben AK Parti´nin de oyunu alıyorum. HDP ile kurumsal bazda oturup böyle bir ittifakta anlaşmam. Ne genel merkez nezdinde var ne de benim haddim değil. Adam Hdp´lidir bana oy vermek istiyor olabilir. Gölcük´de HDP´ye oy veren kesim var. Onların oylarını istemiyorum diyebilirim miyim? Böyle bir şey yok.“ söyleminde bulundu.

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı İsmet İşeri son olarak AK Parti Gölcük Belediye Başkan Adayı Ali Yıldırım Sezer için Yıldırım çok beyefendi, değerli ve saygın bir insan. Yıldırım benim canım ciğerim kardeşimdir. Hepsi benim aile dostum. Seçimlerden sonra yüz yüze bakacağız. Sonuç 31 Mart akşamı belli olacak. Her zaman benim kardeşim olacaktır. Kazanan Gölcük olsun” dedi. HABER: Büşranur DURDU

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 5 =