İSKELE YOLUNDA MAĞDURİYET GİDERİLMELİ!

 

Yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Yeni Trafik Düzenlemesiyle İskele yolunun İzmit yönüne gidişinin kapatılması sonucu birçok esnaf  mağdur olduğunu dile getirmişti. Esnaf ve vatandaşlar bugün İskele Yolu’nda bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyeti yetkililere duyurmak amacıyla açıklama yaptılar. Açıklamayı Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman ile Gölcük Şoförler ve Otomıobilciler Odası Başkanı Nizamettin Meteer yaptı. AK Parti İlçe Başkan Yardmcısı Mustafa Alkan’da sorunun çözülmesi için konunun takipçisi olduğunu söyledi.

SİYASİLER DE KATILDI

Yaklaşık 8 ay önce hayata geçirilen Yeni Trafik Düzenlemesiyle İskele yolunun İzmit yönüne gidişinin kapatılması sonucu birçok esnaf  mağdur olduğunu dile getirmişti. Esnaf ve vatandaşlar bugün İskele Yolu’nda bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyeti yetkililere duyurmak amacıyla açıklama yaptılar. Dün İskele Yolu mevkiinde gerçekleştirilen açıklama programına AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Alkan, CHP Gölcük Belediye Başkanı Adayı İsmet İşeri, İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili ve Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük Şoförler ve Otomıobilciler Odası Başkanı Nizamettin Meteer, Dumlupınar Mahallesi Muhtarı Remzi Saral, Şehitler Mahallesi Muhtarı Sevim Kanat, Kavaklı Mahallesi Muhtar Adayı Murat Demirci, çok sayıda esnaf ve vatandaşlar katılım sağladı.

NECMİ KOCAMAN AÇIKLAMA YAPTI

İlk olarak konuşmayı Başkan Necmi Kocaman yaptı. Kocaman, açıklamasında, ”Temsil etmiş olduğumuz esnaf ve Sanatkarlar arkadaşlarımın tamamı takdiriyle burada Mahalle Muhtarlarımızın ve halkımızın ve esnaflarımızın bütünleşmesiyle olduğu bir ortam için toplanmış bulunuyoruz. Asla ve asla siyasi hiç bir şekilde konu söz konusu değildir.Yapılan bir yanlıştan bir an önce çözülüp, Şehitler Mahallesindeki bağlantımızın Piyalepaşa bağlantımızın bağlantısının mutlaka olması ve çözümlenmesi için  bugün buradayız. Şunu şöyle düşünelim arkadaşlar; bunu mutlaka büyüklerimiz ve abilerimiz düşünmüştür ama burada eksik olan konu şu; Donanma Caddesinden sadece iniş var. Sadece çıkış Amiral Sağlam Caddesinden var. Buradan yok. Burada oturan, Şehitler ve Piyalepaşa Mahallelerinde oturup karşıya geçmek isteyen vatandaşlarımızın çoğu maalesef o yerden karşıya geçiş olmadığından ötürü sıkıntı yaşamaktadır. Bu hem kendimize hem de ülke ekonomisine zarar vermek demektir. En az 2, 2,5 km yol gitmek zorunda kalıyorlar. Buradan dönüp yukarıya çıkmakta aynı mesafeyi alıyor. Ben buradan duyarlılık gösteren Şehitler Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi esnaf ve vatandaşlarımıza, Siyasi Parti Başkanlarımıza, Şoförler Odası Başkanımıza ve tüm arkadaşlarımıza içten teşekkür ediyoruz. Şoförler Odası Başkanı abimle birlikte bu konu gündeme geldiğinde gerekli görüşmeleri yapmıştık. UKOME’ye bu sorun hakkında gerekli bilgileri ilettik. Fakat arkadaşlar Türkiye’de işler hemen çözülmüyor.Zaten burada bir hatanın olduğunu Büyükşehir’deki arkadaşlarımızda kabul etmişler. İnanıyoruz ki ve o samimiyetimizi onlardan alıyoruz ki bu konu hakkında zaten bir çalışma yapılıyor. Ama Şehitler Mahallesi bu mahalle halkıyla birlikte esnafıyla birlikte tamamı bu işin bir an önce halledilmesi gerektiğini söylüyor. Bizler de yetkililere bunu iletiyoruz. Şunu tekrardan söylüyorum; hiç kimse bunu abartıp, bir siyasi tepki olarak algılamasın. Buradaki arkadaşlarımız sadece ufak bir hatadan dönülmesini istiyor’ dedi.

YERALTI ÇIKIŞI YAPILABİLİR

AK Parti Gölcük İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Alkan, ‘Gölcük İlçe Teşkilatı olarak birinci günden beri bizler bu konuda daha iyi trafiğin akışını nasıl yapabiliriz, İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber başından beri bu sorunun farkındayız. Oradaki esnaf arkadaşlarımızdan bize gelen taleplere asla kulağımızı tıkamıyoruz. Bu konunun üzerine biraz eğildik. Kesin olmamakla beraber başlangıçta bir yer altı çıkışıyla İzmit’e ve Gölcük tarafına dönülmesi hususunda istekleri Büyükşehir’e ilettik. Bizde bu konunun üstündeyiz. Umarım en kısa sürede bu sorunu çözüme ulaştırırız’ diyerek açıklamalarını bitirdi.

BUGÜN TESPİT İÇİN GELECEKLER

Gölcük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nizamettin Meteer, ‘Bu sabah yaşanan yeni bir gelişme konunun takipçisi olarak Büyükşehri Genel Sekreter Yardımcısı Mahalle Muhtarlarımızla bizleri kabul buyurdular. Konuyla ilgili bugün yetkili arkadaşlar, daire başkanları gelecekler. Burada gerekli çalışmaları yapıp, yerinde inceleme yapacaklar. En yakın bir süreçte de yani batıya dönüş şeklinde çözümü ne şekilde sağlarız bunun tespit çalışmalarını hep beraber yapacağız. Buna sizlerde şahit olacaksınız’ diyerek kalabalık gruba önemli müjdeler verdi.  Haber: Sonrer GÜLEZER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 + = 76