ÖZÜPAK’TAN MÜCADELE ÇAĞRISI! KIDEM TEPKİSİ

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, sendikaların, muhalefetin ve EYT’lilerin tepkilerine rağmen kıdem tazminatına dokunacak adımı atanlara tepki gösterdi, “Hukuksuzluk” dedi, mücadele çağrısı yaptı

Sendikaların, işçilerin tepkilerine rağmen kıdem tazminatının fona devredilmesini 11. Kalkınma Planı’na koyan hükümete tepkiler başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ellerinden alınan emeklilik hakla düşürülen aylık bağlanma oranlarının yanı sıra şimdi de yılların emeği karşılığında verilen kıdem tazminatına dokunulmasına tepki gösterdi, “Hukuksuzluk” dedi.

 

Özüpak, bu konuda mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Henüz yasalaşmayan bu konuda bakalım yükselecek ola tepkiler karşılık bulacak mı? İşte Özüpak’ın o paylaşımı:

#ÖNEMLİ SONUNA KADAR OKUYUN VE PAYLAŞIN! #EMEKLİLİKTEYAŞATAKILANLAR #ABO #STAJ Gün Geçmiyor ki, İşçinin, emekçinin hakları üzerinde plan program yapılmadan yasalar çıksın. Devlet büyüklerimizce, hep alınterinin aleyhine işleyen yasalar planlanıyor.

#KIDEMTAZMİNATIMADOKUNMA Bu hakkımızda el konulacaklardan biri. 11.kalkınma Planında (2019-2023) yer alan Kıdem tazminatının fona devredilmesi planda malesef yerini aldı. Henüz yasalaşmadı.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE ÖNÜMÜZE ÇIKACAK. Planlanan yasada İçeriği yeni girişleri mi? eskiyi kapsayacak mı? cevabı hala bilinmezlik. İşçiyi, emekçiyi düşünmeyen bir yasanın varlığını #EYT, #STAJ #ABO, #3600, #İNTİBAK, #TAŞERON vb gibi yasalardan çok iyi biliyoruz. Hükümet kaynak için bu konuda ısrarlı. Ama biliyoruz ki hiç bir emekçi, hiçbir sendika, hiçbir stk bu duruma razı değil. OLMAMALIDIR DA!!

YILLARIMIZIN, ALINTERİMİZİN YIPRANMIŞLIĞIMIZIN BEDELİ OLAN #KIDEMTAZMİNATIMIZA DOKUNULMAMASI İÇİN de EYTSYD Derneği olarak sizlerle her alanda mücadele edeceğiz. BİZLER sadece EYT Değil, ABO, STAJ vb mağdurlarıyız. EYT SYD DERNEK tüzüğümüzde kuruluş amacımızda yaptığımız değişiklikle #sosyalgüvenlikyasalarınınoluşturduğuhakkayıpları ile mücadele içindeyiz. HEP BİRLİKTE HAKLARIMIZ İÇİN HER TÜRLÜ MÜCADELENİN İÇİNDE OLUNACAK ve OLACAĞIZ. BUNU KENDİ HAKLARIMIZ ve GELECEĞİMİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPACAĞIZ. BU HAKLAR, BİZE TANINAN ANAYASAL HAKLAR. ELİMİZDEN ALINAN VE ALINMASI PLANLANAN YASALAR HUKUKSUZLUKTUR. Bilgilerinize sunulur. EYT SYDD Yönetim Kurulu Adına Başkan Gönül BORAN ÖZÜPAK

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 18 = 25