ONLAR ARTIK MODEL UÇAK YAPABİLİYOR

T.H.K.Gölcük Şubesince yaz etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Model Uçak’ kursunda, Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu 5.sınıf öğrencileri törenle sertifika ve model uçaklarını teslim aldı.

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş yönetiminde yıl boyu sürdürülen kurs ve eğitimler aralıksız devam ederken, yaz dönemi de boş geçirilmiyor. Yaz tatilinde Eyüp Sultan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine iki ay süresince verilen model uçak kursu sonucu kendi model uçaklarını oluşturan öğrenciler, okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen sertifika töreniyle model uçaklarını teslim aldı. Okul müdürü Nurettin Sezen: “Bütün bir yıl ağır tempoda çalışan öğrencilerimize yaz tatilinde altı haftalık oryantasyon eğitiminde; hem havacılığı sevdirerek çocuklarımızı motive etmek hem de örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitiminin yoğun temposunun ağırlığını hafifletmek amacıyla beşinci sınıf öğrencilerimizden; iki grup yirmi sekiz öğrencimiz THK.Gölcük Şubesince açılan model uçak kursunda başarı göstererek sertifika ve model uçaklarını teslim aldı. Bu vesileyle başta THK.Gölcük Şube Başkanımız sayın Mustafa Cintaş’a, model uçak kurs öğretmeni Gülsüm Tuz’a, öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MUSTAFA CİNTAŞ: GELECEK KUŞAKLARIMIZA HAVACILIĞI BİRLİKTE SEVDİRMELİYİZ

Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş: “Türk Hava Kurumu 16 Şubat 1925’te Yüce Önderimiz Atatürk’ün “İstikbal Göklerdedir” öngörüsüyle kurulmuş Türk milletinin fedakar katkılarıyla hayat bulmuş ve sizlerden aldığı güç ile 93 yıldır milletimiz ve ülkemiz yararına çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Türk Hava Kurumu, devlet bütçesinden pay almadan, halkımızın bağışladığı kurban derisi, fitre zekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile Türk Hava Kurumu Havacılık ve Uzay Üniversitemizin kurulmasıyla büyük bir idealimizi gerçekleştirdik. Amacımız havacılığa gönül vermiş gençlerimizi burslu ve yarı burslu olarak; ayrıca şehit ve gazi çocuklarına karşılıksız burs ile Türk havacılığına kazandırmaktır. Ve Türkiye’yi dünya çapında bir havacılık merkezi haline getirmektir. Bugünkü sertifika proğramımızın hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürümüz Nurettin Sezen ve Müdür Yardımcılarımıza, Öğretmenlerimize, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze, model uçak rehber öğretmenimiz Gülsüm Tuz’a, yönetim kurulu üyemiz İlhan Akbulut’a  ve kursumuza katılan geleceğin pilotları siz gençlerimize teşekkür ediyor, bundan sonraki havacılık faaliyetlerinde başarılar diliyor hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” dedi. Sahneye davet edilen iki grup on sekiz öğrenciye; okul müdürü Nurettin Sezen, THK. Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, THK. Gölcük Şubesi yönetim kurulu üyesi İlhan Akbulut, öğretmen ve velilerce model uçak ve sertifikaları törenle teslim edildi. Haber: İlhan Akbulut

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 + = 79