ÖNEMLİ PROJE DEVAM EDECEK

Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “Gölcük’te Öğrenci Olmak Projesi” çerçevesinde ilçemizde öğrenim gören öğrencilerin bireysel ve sosyal gelişimini desteklemek ve projenin gelecek yılda devam etmesi için protokol imzalandı.

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisinde gerçekleştirilen törende Kaymakam Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu tarafından imzalanarak önümüzde ki senede projenin uygulanması karara bağlandı.

PROJENİN ORTAĞI OLMAKTAN MUTLUYUZ

Kaymakam Mustafa Altıntaş konu hakkında bir açıklamada bulunarak, projenin hayata geçmesinde en büyük katkıyı Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in verdiğini belirtti. Kaymakam Altıntaş ” Böylesine hayırlı bir projeyi tazelemekten çok mutluyuz. Ben 40 yılı aşkındır yaptığım idareciliğimde ben böylesine bir proje görmedim. Ben böyle bir projenin uygulanmasından ve bu projenin bir ortağı olmaktan oldukça memnunun. Bizlerin amacı çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek. Burada sayın başkanımın idaresinde Gölcük Belediyesi çok büyük bir imkan sağlamış. Yapılan işler çocuklarımızın başarılarının artmasına sebep oluyor. Bu projede amaç farklı kurumlarda eğitim gören öğrencilerin etkileşimini sağlamak, Mesleki yönlendirmeye yardımcı olmak, Sosyal ve sportif faaliyetlerin yaygınlaştırılarak öğrencilerin kültürel kazanımlar elde etmelerini sağlamak, Ekonomik durumu nedeniyle elde edilemeyen bazı sosyal kazanımlarla ilgili fırsat eşitliği yaratmak. Okulların fiziki kazanımlarının geliştirilmesine yardımcı olmak, Hızlı Okuma ve Anlama Faaliyetleri, Üniversite gezileri, Öğrencilerin moral ve motivasyonları üzerinde olumlu etkiler bırakacağı düşünülerek üniversiteyi yerinde görmek, üniversite havasını solumak, üniversite öğrencileriyle sohbet etme fırsatı yakalamak ve uzman kişilerin yapacağı rehberliğin motive olmaları açısından yararlı olduğu düşünülmektedir. Ben bu projenin bu zamana kadar gelmesinde çaba sarf eden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

PROJEDEN 135 BİN ÖĞRENCİ FAYDALANDI

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, yaptığı açıklamada “Çocuklarımız, evlatlarımız, öğrencilerimiz bizlerin umudu, geleceğimizin teminatı. İşte bu gerçekle yola çıkarak bizler çocuklarımızın sağlık, başarılı bir eğitim dönemi geçirerek hedefe varmalarını sağlamayı özellikle istiyoruz. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu kapsamda rol üstlenen, görev üstlenen kurumlarız. Başarılı bir sonuç elde edebilmek adına sizlerin katkısı göz ardı edilemez. İşte bizde bu nedenle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile, değerli Kaymakamımızın önderliğinde bir protokol imzalayarak 2011 yılından bu güne kadar başarıyla bu projeyi getirdik. Şimdi bakıyorum 135 bin öğrenciden bahsediliyor. Gölcük’ün nüfusu 161 bin olduğuna göre nerdeyse ilçemizin nüfusu kadar öğrenci ile buluşmuşuz. Bizim sloganımız olan “Birlikte Başardık” bu projede tam anlamıyla hayat buluyor. İlçemiz için hayırlı olsun dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, bu uygulama ile çocukların daha başarılı olduğunu ve bu başarıları sürdüreceklerini belirterek bu projeye katkı sunan herkese teşekkür etti. İmza törenine Gölcük Belediyesi Başkan yardımcısı Levent Değirmenci, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve Belediye proje ekibi katıldı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

97 − 96 =