OKUL BAHÇESİNDE ANLAMLI ETKİNLİK

Gölcük Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pazarcılar Odası tarafından Milli Eğitim Bakanlığının Değerler kapsamındaki kapsamında Pazar Tanıtımı ve Ahilik Kutlamaları kapsamında Gölcük Pazarcılar Odasının Geleneksel hale getirdiği Okul Pazarının 3.sünü Gölcük Saraylı İlkokulu Bahçesinde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Pazar Tanıtımı ve Ahilik Kutlamaları kapsamında Gölcük Pazarcılar Odasının Geleneksel hale getirdiği Okul Pazarının 3.sünü Gölcük Saraylı İlkokulu Bahçesindeki programa, Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, Gölcük Belediye Başkan Vekili Levent Değirmenci, Gölcük Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İstanbul Anadolu Yakası Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Emin Yarar, Gölcük Esnaf Odası Başkanı Derince Pazarcılar Odası Başkanı, Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve yönetimi Siyasi parti Başkan ve yöneticileri Belediye Başkan Aday Adayları, Mahalle Muhtarları, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldılar.

Program istiklal marşı ardından Kartepe Belediyesinin minik mehter takımının gösterisiyle başladı ardından Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’nun açılış konuşmasıyla başladı Gülsuyu “Pazarcılar Odası Başkanımız bize böyle bir proje düşündük çocuklarımıza bunu tanıtalım bilgilensinler istedik bizlerde Değerler eğitimi kapsamında bunu gerçekleştirelim bugün burada 3.sünü gerçekleştiriyoruz, bizler Pazarcılar Odası Başkanımıza teşekkür ediyoruz, burada hem çocuklarımız Değerlerini öğreniyorlar” dedi.

KAZANDIKÇA PAYLAŞIRIZ, KAZANAMAYINCA ŞÜKREDERİZ

Daha sonra Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi Tuncer; “Yıllardır kar demeden yağmur demeden, soğuk demeden, sıcak demeden bıkmadan ve usanmadan sokaklarda tezgah açıyoruz. Bugünde Saraylı İlkokulu’nda öğrencilerimiz için tezgah açtık. Bugün tarihi bir gün bugün dersimiz pazarcılık, pazarcılar olarak meşakkatli ve zor bir meslek icra ediyoruz ve her zorluğa göğüs gererek ekmeğimizi kazanıyoruz. Bugüne kadar hiçbir zorluk bizleri yıldırmadı ve moralimizi bozmadı. Bugünden sonra da yıldıramaz biz pazarcılar her ortamda mutlu olmasını biliriz, Kazandıkça paylaşırız, Kazanamayınca şükrederiz. Paylaştıkça artar şükrettikçe bereketlenir, böyle bilir böyle inanırız. Böyle meşakkatli bir işin zor elde edilen kazancı da elbette tatlı ve kıymetli olur, bizlerde bu kıymetli kazancımızı çok değer verdiğimiz eğitim için harcıyoruz. Bugün burada kurulan pazarımızın tüm gelirini okulumuza bağışlıyoruz Hayırlı olsun aynı zamanda tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü de kutlarım. Pazarcılar Odamızı kurup bizlere emanet eden emekli öğretmen sayın Hüseyin Atılgan hocamızın da ellerini öpüyorum” şeklinde konuştu.

ESKİDEN FAKİRDİK AMA MUTLUYDUK

Tuncer’den sonra ise Türkiye Sebze ve Meyve Federasyonu Başkanı Ali Karaca söz aldı ve şunları söyledi: “Yüce Peygamberimizin dediği biz söz ile başlamak istiyorum. Bana bir harf öğretene 40 yıl kölesi olurum dediğim ve sevgili öğretmenlerimizin öğretmenler gününüzü kutluyorum. Gölcük Pazarcılar odasının böylesine güzel bir organizesine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verilen bu program Türkiye’de bir ilktir buradan odamız yöneticilerini kutluyorum. Burada çocuklarımıza gelecekten bu yana geleneklerimizi ve örf ve adetlerimizi öğretmekteyiz eve gittiğiniz zaman çocuklarımızın ellerinde ya cep telefonu ya da bilgisayar karşısındalar, gerçekten hayattan kopmuşlardır. Eskiden fakirdik mutluyduk şimdi zenginiz ama ne hikmetse çocuklarımıza bir türlü ikna edemiyoruz. Bana göre burada en büyük eksikliğimiz kültürümüzü geçmişimizi örf ve adetlerimizi bugüne taşıyıp çocuklarımıza öğretmemekten geçiyor. Pazarcılık mesleği biliyorsunuz Peygamber mesleğidir, ahinliğin en köklü bir geleneğidir bu güzel organizeden dolayı herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DÜZENLEYELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Karaca’nın ardından Kocaeli Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya yaptı Uzunkaya konuşmasında şunları dile getirdi: “Değerler eğitiminde, eğitim öğretim 4 duvar arasında yapılan bir eğitim değildir, bugün burada pazarcılar odamızın yapmış olduğu çok kıymetli etkinliği evlatlarımızın matematik dersi var, Hayat bilgisi dersi var, Türkçe Dersi var, iletişim dersi var, o kadar kıymetli eğitim öğretim ordusu var ki bence Türkiye’ye örnek olabilecek düzende bir eğitim vardır,  buradan bizlerde böylesine güzel programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUKLARLA BERABER TEZGAH ARKASINA GEÇTİLER

Karaca’dan sonra Gölcük Belediye Başkan Vekili Levent Değirmenci söz aldı Değirmenci: “Gölcük Pazarcılar odası Gölcük’te güzel çalışmalar yapan bir odamızdır, Gölcük esnafımız 15 Temmuz Gecesi 27 gece Gölcük Anıtpark’ta bizlerle birlikte bulundular. Bugün de Değerler Eğitimi kapsamında böylesine güzel bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Ahilik gönleğini hak eden Hilmi Akçan ve Emre Dalgıç’a gömleği Kocaeli İl Ticaret Odası Başkanı Veysi Uzunkaya, Pazarcılar Federasyon Başkanı Ali Karaca, Kocaeli Ahilik Derneği Başkanı Mustafa Bozkut tarafından giydirildi, daha sonra Saraylı İlkokul öğretmenlerine protokol tarafından karanfil takdimi sonrasında Protokol pazarcı önlüklerini giyerek Gölcük Müftüsünün duanın ardından çocuklarla birlikte tezgahın arkasına geçerek satış yaptılar. Haber: Soner Gülezer

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

85 + = 93