ESNAF KEFALET KREDİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Esnaf Kefalet Kredi Faiz Oranlarını düşürdü

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Gölcük Şube Başkanı Musa Mısırlıoğlu,  kooperatif aracılığı ile esnafa verilen kredilerin faiz oranlarının düştüğünü açıkladı. Başkan Mısırlıoğlu yaptığı açıklamada “Yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6’ya düşmüştür” dedi.

Yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6’ya düştü

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri olarak esnaf ve sanatkarın finans kapısı olduklarını ifade eden Başkan Musa Mısırlıoğlu, “TESKOMB Genel Başkanımız AbdülKadir Akgül’ün gayretli çalışmaları ve Hazine Maliye Bakanlığımız ve Halkbank Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler neticesinde esnafımızın kullandığı krediler için uygulanan yıllık yüzde 8 olan faiz oranı yüzde 6’ya düşmüştür. Ayrıca Halkbank tarafından alınan komisyon oranı yüzde 2’den yüzde 1’e düşmüştür. Kredi vadesi 1 yıldan 5 yıla kadar olarak belirlenmiştir. 4 Kasım 2019 tarihi itibariyle Halkbank aracılığı ile bölgemize bağlı kooperatiflerimiz kefaleti ile kullanılacak krediler için yapılan bu faiz indiriminin yanında gerek kooperatif kesintilerinde gerek Halkbank kesintilerinde de indirime gidilmiştir. Ayrıca 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren %2 olan, 23 Ekim 2019 tarihinde %0,50’ye düşürülen banka komisyonu %1’e yükselmiştir. Yani eskiye oranla maliyet toplamda %3 düşmüştür” dedi.

“Bu önemli gelişmelerin tüm esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını temenni ederim”

Başkan Musa Mısırlıoğlu yapılan indirimlerle kredi maliyetlerinin önemli bir ölçüde aşağıya çekilmesinin sevindirici bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, bu durumda yapılan bu yeni düzenlemelerle esnaf ve sanatkarımızın işlerini artıracağını, ekonomiye canlılık katacağını ifade etti. Başkan Mısırlıoğlu, bu önemli gelişmelerin tüm esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını temennisinde bulunarak, “4 Kasım 2019 tarihi itibariyle Halkbank aracılığı ile Bölgemize bağlı Kooperatiflerimiz kefaleti ile kullanılacak krediler için yapılan bu olumlu düzenleme için Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Hazine Maliye Bakanlığı ve Halkbank Yetkililerine Bölge Esnafımız adına teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımızı sunarız” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

80 − = 74