İŞTE RAMAZAN AYI İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

 

Ramazan ayı gelirken ilk sahur, oruç, iftar ne zaman? soruları merakla araştırılıyor. İlk teravih bu gece kılınacak, ilk sahur sabaha karşı yapılacak. İlk sahur saat kaçta yapılacak? İşte merak edilenler… 

İLK SAHUR SAAT KAÇTA?

İlk sahur zamanı İstanbul’da 3:36’da, Kocaeli’de 03:49 ‘da son bulacak. Diğer iller için sahur ve iftar vakti bilgilerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinden bakabilirsiniz.

Buraya (http://ramazan.diyanet.gov.tr/tr-TR/Imsakiye/Imsakiye/) tıklayarak Diyanet imsakiyesine erişebilir il ve ilçe seçerek hem namaz hem iftar saatlerine ulaşabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

6 Mayıs 2018 Çarşamba günü Ramazan Ayı’nın ilk günüdür. 10 Haziran 2018 Pazar günü Kadir Gecesi’dir. 14 Haziran 2018 Perşembe Günü ise Arefe günüdür.

14 Haziran Perşembe – Arefe Günü

15 Haziran Cuma – 1. Gün

16 Haziran Cumartesi – 2. Gün

17 Haziran Pazar – 3. Gün

TERAVİH NEDİR?

Teravih, Ramazan ayı boyunca her gece kılınan bir namazdır. Kadın-erkek herkes için sünnet-i müekkededir ve İslâm’ın şeâirindendir.

TERAVİH NAMAZI NASIL KILINIR?

Teravih namazı, Ramazan ayında olmak üzere yirmi rekattan ibaret sünnet namazıdır. Teravih namazına Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) ve dört halife de devam etmiştir. Diğer nafile namazlardan teravih namazının kılınışın bir farkı yoktur. Yani iki rekât bir namaz nasıl kılınıyorsa, mesela sabah namazının sünneti diyelim teravih namazının iki rekâtı o şekilde kılınır. Ondan sonraki bütün rekâtlar da bir birinin benzeridir. Sabah namazının iki rekat sünnetini veya farzını ölçü alabiliriz. Teravih namazı yatsı ile vitir arasında kılınmalıdır. Bu sene Ramazan ayının ilk Teravih namazı 15 Mayıs Salı akşamı kılınacak. İstanbul’da Teravih vakti 22:00’deki yatsı namazı olacakken Kocaeli’de Teravih vakti 21.56’da olacak.

FİTRE NE KADAR?

Fitre nedir, kimlere verilir sorularının yanında her sene fitre miktarı da araştırılıyor. Ramazan öncesinde belirlenen fitre miktarı bu sene 19 lira olarak belirlendi. Geçtiğimiz yıl Diyanet fitre miktarını 16 TL olarak açıklamıştı.

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR?

2017 yılında 300 gram pide İstanbul ve Ankara’da 2 liraya satılmıştı. Bu sene İstanbul 350 gram Ramazan pidesinin fiyatı 2 buçuk lira olarak belirlendi. Kocaeli’de ise 350 gram pide 2 buçuk lira olacak.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

22 − = 14